Floortje Dessing
NOS NieuwsAangepast

Internationale tv-prijzen voor Floortje Dessing en Omroep Max

Floortje Dessing heeft een prestigieuze Rockie Award gewonnen tijdens het Banff World Media Festival in Canada. Ze viel gisteravond in de prijzen in de categorie 'Social & Investigative' voor de tweedelige documentaireserie Floortje terug naar Syrië, die in oktober op NPO 3 werd uitgezonden.

Dessing reageert enthousiast op de prijs. "Ik had dit echt niet verwacht", zei ze vanochtend in Ekdom in de Ochtend op NPO Radio 2. "De concurrentie was echt moordend, met fantastische documentaires van bijvoorbeeld Al Jazeera en de BBC. Ik had geen speech, in een soort kampeer-outfit kwam ik hier aan. En toen ik mijn naam hoorde dacht ik: hè, hoe kan dit nou?"

Dessing bezocht negen jaar geleden het toen nog vredige Syrië en ging vorig jaar terug om daar opnieuw te kijken. Ze werd dit jaar ook al Omroepvrouw van het Jaar.

De Zaak Menten

Ook de serie De Zaak Menten van Omroep Max, een drieluik over journalist Hans Knoop die jacht maakt op oorlogsmisdadiger Pieter Menten, mocht een prijs in ontvangst nemen, in de categorie 'niet-Engelse dramaseries'.

Aan de Rockie Awards doen jaarlijks meer dan veertig landen mee. Het behoort tot een van de belangrijkste tv-evenementen ter wereld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl