NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 12 juni: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen!

Het is vandaag wisselend bewolkt en op de meeste plaatsen droog en het wordt 17 tot 21 graden.


Wat is er gebeurd?

Rotterdammers met een baan die het minimumloon verdienen of iets meer, krijgen vijftig euro van de gemeente. Het geld is bedoeld als werkbonus. Het is een initiatief van Leefbaar Rotterdam, een van de drie coalitiepartijen.

Gratis geld voor 40.000 Rotterdammers

Vijf maanden na haar man is nu ook de Amerikaanse first lady Melania Trump verhuisd naar het Witte Huis. Ze twitterde het nieuws nadat ze met haar man Donald en hun zoon Barron in Washington was aangekomen.

De Franse president Emmanuel Macron nadat hij zijn stem had uitgebracht

De partij van de Franse president Emmanuel Macron is de grootste partij geworden in de eerste ronde van de parlementsverkiezingen. Bijna eenderde van de kiezers heeft op een kandidaat van Macron's En Marche partij gestemd. Volgende week is ronde twee en dan moet blijken hoeveel zetels Macron precies in de wacht sleept.

De politie heeft opnieuw iemand opgepakt in verband met de aanslag in Londen. Het is een 19-jarige man uit de Londense wijk Barking. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de voorbereiding of uitvoering van de aanslag op London Bridge en het nabijgelegen uitgaanscentrum Borough Market.

In een recreatieplas bij Alphen in Brabant is het stoffelijk overschot gevonden van de jongen die daar sinds gistermiddag werd vermist. De jongen van 14 was met vrienden aan het zwemmen in 't Zandt.

Zoektocht naar jongen (14) in plas Alphen

Verder vandaag...

In de Tweede Kamer getuigt de zaakwaarnemer van de Rolling Stones en U2 voor de parlementaire ondervragingscommissie naar belastingontwijking.

De vier mannen die in België terechtstaan in het proces rond de zogenoemde kasteelmoord worden verhoord.

In Rusland worden grote protesten verwacht tegen de corruptie in het land. Oppositieleider Alexei Navalny, onlangs nog aangevallen met zuur, heeft opgeroepen tot demonstraties.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl