Thijmen Kupers na het winnen van de 800 meter ANP

Naast publiekslievelingen Dafne Schippers, Churandy Martina en Sifan Hassan waren er bij de FBK Games in Hengelo nog meer Nederlandse atleten die de show stalen.

Zo won Thijmen Kupers de 800 meter en voldeden Richard Douma (1.500 meter) en Lisanne de Witte (400 meter) aan de WK-limiet.

Fraaie zege Kupers in Hengelo

Thijmen Kupers zegevierde op de 800 meter in een tijd van 1.44,99. Het was de eerste keer dat de 25-jarige atleet onder de 1.45,00 liep.

Kupers raakte ingesloten in de laatste bocht en leek genoegen te moeten nemen met een plaats in de topvijf, maar bij het uitkomen van de bocht ontstond een gaatje en daar profiteerde hij dankbaar van.

"Ik ben nu echt heel erg blij", vertelde Kupers in Hengelo. "Toch is mijn wens om nog harder te gaan. Atleten zijn net kleine kinderen, het is altijd: meer, meer, meer. Ik ben er ook van overtuigd dat het nog harder kan."

WK-limiet voor Lisanne de Witte op 400 meter

Bij de vrouwen verzekerde Lisanne de Witte zich van een WK-ticket op de 400 meter. Ze dook voor het eerst in haar carrière onder de 52 seconden en haar tijd van 51,93 was ruim onder de limiet (52,10) voor het toernooi in Londen.

De Witte eindigde in haar race als derde, achter de Poolse Justyna Swiety (51,15) en de Canadese Carine Muir (51,65).

"Dit is echt heel erg fijn", zei De Witte na haar race. "Vorige week was ik er al heel dichtbij, maar nu klopte alles. Het was echt een mooie race en ik ben heel blij. Nu is het doel om in Londen zo hard mogelijk te lopen."

De andere Nederlandse deelneemsters, Laura de Witte en Nicky van Leuveren, kwamen niet aan die tijd. De Witte werd vijfde in 52,28 en Van Leuveren eindigde als laatste in 52,66.

Ook Douma naar Londen

Richard Douma liep op de 1.500 meter de limiet voor de WK in Londen. De 24-jarige atleet noteerde de tiende tijd, 3.35,92 en dook daarmee net onder de WK-eis (3.36,00). Alsadik Mikhou uit Bahrein won de race in 3.31,34, de beste tijd dit jaar internationaal gelopen op de 1.500 meter.

"Het voelde echt goed", vertelde Douma in Hengelo. "Ook al moest ik lang wachten op de tijd, ik voelde dat ik die limiet had gehaald. Dit is een mooie stap voor mij. Nu lekker trainen de komende maand en dan zie ik wel wat er in Londen allemaal mogelijk is."

STER reclame