Heb je dit weekend geen tijd gehad om al het nieuws te volgen? Geen probleem, wij hebben de opvallendste en belangrijkste verhalen voor je op een rij gezet.

Grote politiemacht bij concert in Eindhoven, man opgepakt

De politie is vrijdagavond in Eindhoven massaal uitgerukt vanwege een mogelijk geradicaliseerde man. De 29-jarige Amsterdammer zou aan het filmen zijn bij de ingang van het stadion zonder daar een duidelijke verklaring voor te hebben. Ook had hij geen kaartje voor het concert. Hij is aangehouden en blijft nog vastzitten.

Eindhoven: Politie massaal aanwezig vanwege 'verdachte situatie''

Overtuigend Oranje verslaat Luxemburg met 5-0

Oranje heeft de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg gewonnen met 5-0. In Rotterdam scoorden Robben, Sneijder, Wijnaldum, Promes en Janssen. Wesley Sneijder is sinds gisteravond de speler die de meeste interlands heeft gespeeld voor Oranje: 131. Ongunstig voor Oranje is dat Zweden op dezelfde avond met 2-1 won van Frankrijk.

Ruime samenvatting Nederland-Luxemburg

Onterecht veroordeelde Wilco Viets neergestoken in Putten

Een van de twee mannen die onterecht zijn veroordeeld in de Puttense moordzaak, is zwaargewond geraakt bij een steekpartij. Wilco Viets gaf een man en een vrouw gisteravond een lift naar een politiebureau in Putten. De man werd agressief en stak in op Viets. De man en de vrouw zijn opgepakt.

Politieonderzoek in Putten SPS Media

Volkswagen-importeur gaf ook koninklijke familie korting

Auto-importeur Pon heeft de koninklijke familie speciale kortingen aangeboden voor lease-auto's. Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix maakten daar geen gebruik van, schrijft NRC. Maar zeker één ander lid van het Koninklijk Huis deed dat wel. Wie dat is wil de RVD niet zeggen.

'Ketamine neemt je over als een soort monster'

In Breda werd zaterdag de eerste landelijke Dag van Herstel gehouden. Of je nu verslaafd bent aan drank en drugs of te maken hebt met een eetstoornis: iedere herstellende was welkom in de Grote Kerk om te praten over zijn of haar problemen. NOS op 3 sprak met Whitney, die verslaafd was aan ketamine:

Gewonden bij incident met auto voor Amsterdam Centraal

Op het plein voor station Amsterdam Centraal zijn gewonden gevallen bij een incident met een auto. Volgens de politie lijkt het niet te gaan om opzet. Er stond een auto op een plek waar dat niet mocht. Toen agenten daar iets van zeiden, reed de bestuurder weg, maar de verkeerde kant op. Hierbij raakten acht mensen gewond.

Volgens de politie is er geen opzet in het spel. Na bloedonderzoek bleek de man niet onder invloed te zijn, maar wel een extreem lage bloedsuikerspiegel te hebben.

Auto raakt mensen bij Amsterdam CS, vermoedelijk geen opzet

Twee prijzen binnen een etmaal voor schrijver Frank Westerman

Schrijver Frank Westerman heeft zondag de VPRO Bob den Uyl-prijs gekregen voor het beste Nederlandstalige reisboek. Een woord, een woord is een zoektocht naar een antwoord op terreur. De prijs bestaat uit een bedrag van 7500 euro. Het is voor Westerman de tweede prijs voor hetzelfde boek binnen 24 uur. Zaterdag werd Een woord, een woord bekroond met De Brusseprijs. Daarmee won hij 10.000 euro.

Slachtoffer ongeluk obstacle run Venlo overleden

De vrouw die gisteren zwaargewond raakte bij een obstacle run in Venlo is overleden. Het slachtoffer gleed van een grote glijbaan in het water. Vlak daarna kwam er nog iemand naar beneden, die boven op de jonge vrouw terecht kwam. Ze verdween onder water en kwam minutenlang niet meer boven.

Slachtoffer obstacle run Venlo overleden

Nasleep Britse verkiezingen

De gesprekken tussen de Britse Conservatieven van premier May en de Noord-Ierse Democratische Unionistische Partij zijn nog niet afgerond. Zaterdag waren er berichten over een akkoord, maar de DUP spreekt dat tegen. Er wordt gewerkt aan samenwerking op hoofdpunten. Verwacht wordt dat de Noord-Ierse protestanten hun steun zullen uitspreken voor het economische en veiligheidsbeleid van May. Maar dat gebeurt op informele basis, er komt dus geen coalitie.

Richard Hammond na crash: sorry

De Britse tv-presentator Richard Hammond is goed weggekomen bij een auto-ongeluk tijdens opnames voor het programma The Grand Tour. Hammond vloog op een bergweg in Zwitserland met een elektrisch aangedreven supercar uit een bocht. De Rimac Concept One kwam op zijn kop in een naastgelegen weiland. "I'm alive", laat Richard Hammond weten vanuit een ziekenhuisbed in Zwitserland.

Richard Hammond zegt na zware crash 'sorry' tegen familie

Zondag zeldzaam hoge zonkracht gemeten

Het RIVM heeft zondagmiddag een zonkracht gemeten van 8,7. Dat is voor Nederland zeldzaam hoog. Het record voor Nederland is een zonkracht van negen, gemeten op 25 juni 1995. Dat had deels te maken met een vulkaanuitbarsting op de Filipijnen in 1991. De jaren daarna was de ozonlaag dunner, waardoor de zonkracht groter werd. De zonkracht is in de loop van de middag weer afgenomen.

Weergaloze Nadal pakt tiende titel op Roland Garros

Rafael Nadal heeft voor de tiende keer Roland Garros gewonnen. In drie sets versloeg hij in Parijs Stan Wawrinka: 6-2, 6-3 en 6-1. Het is zijn 22ste grandslamfinale en zijn tiende titel in Parijs. Hij kreeg in dit toernooi 35 games tegen in zeven partijen.

Weergaloze Nadal pakt tiende titel op Roland Garros Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Pech voor Verstappen

Voor Max Verstappen is de Grand Prix van Canada op een enorme teleurstelling uitgedraaid. De Nederlander kende op circuit Gilles Villeneuve een geweldige start. Hij schoof van plaats vijf op naar plaats twee. Verstappen hield zich rondenlang knap staande op die positie. In de tiende ronde was zijn avontuur voorbij. Voor de derde keer moest hij voortijdig terug naar de pitstraat.

Waarom denken we aan aanslag?

Een verdachte man bij een concert van Guus Meeuwis in Eindhoven, een verdacht gesprek in een vliegtuig van EasyJet en een incident met een auto op het plein voor het Centraal Station in Amsterdam. Bij het horen van deze berichten dachten veel mensen waarschijnlijk als eerste aan een aanslag. Waarom eigenlijk? Dat lees je hier:

De komende dagen...

Opnieuw staan in heel Rusland demonstraties op het programma. Activist Aleksej Navalny roept op om morgen te protesteren tegen corruptie en "tegen de machthebbers die daar niets aan doen of ervan profiteren". Eerdere protesten op 26 maart waren onverwacht massaal.

Vanaf maandagochtend is op de A2 vanuit Amsterdam in de richting van Utrecht een nieuwe verkeerssituatie. In de nieuwe situatie gaan alleen de drie linker rijstroken richting Utrecht open. Voor de A9 richting Almere/Amsterdam Zuidoost en de A9 richting Schiphol/Amstelveen kiest het verkeer de twee rechter rijstroken.

Morgen worden in de Stadsschouwburg Utrecht films vertoond die gemaakt zijn door jonge immigranten. Er zijn twintig films gemaakt met thema's als verboden liefdes, pesten en vluchten naar een nieuw land.

Op dinsdag start een groot fietscongres in Nijmegen. Koning Willem-Alexander is bij de opening. Van over de hele wereld komen mensen hiernaartoe om te kijken hoe wij het als fietsland hebben geregeld.

Woensdag wordt bekendgemaakt hoeveel de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in totaal hebben gekost.

Vanaf donderdag zijn er standaard meer medewerkers van de NS aanwezig in treinen die in de late uren rijden. De NS laat op uitgaansavonden na 22.00 uur standaard twee conducteurs meerijden op treinen. Dat moet volgens het vervoersbedrijf bijdragen aan de 'veiligheidsbeleving' van personeelsleden en reizigers.

Premier Rutte gaat op vrijdag voor het eerst naar Groningen om daar te praten over de aardbevingen als gevolg van gaswinning.

Fijne week!

STER reclame