Het busje dat de aanslagplegers uiteindelijk gebruikten op de London Bridge
NOS NieuwsAangepast

Aanslagplegers Londen wilden vrachtwagen inzetten

De drie daders van de aanslag in Londen die vorige week op de London Bridge inreden op voetgangers hadden een zwaarder voertuig willen gebruiken. Ze wilden die ochtend een vrachtwagen huren, maar dat lukte niet vanwege betalingsproblemen, zegt de politie.

De drie mannen gebruikten uiteindelijk een kleiner busje.

Bij de aanslag vorige week zaterdag kwamen acht mensen om het leven. Volgens de Londense anti-terreureenheid hadden de gevolgen veel groter kunnen zijn als de daders een vrachtwagen hadden ingezet.

Nieuwe arrestatie

Vandaag werden er opnieuw twee verdachten opgepakt van betrokkenheid bij de aanslag. Het gaat om een 27-jarige en een 28-jarige man.

In de nasleep van de aanslag zijn nu in totaal 18 mensen gearresteerd. Daarvan zitten er nu nog zeven vast, inclusief de mannen die vandaag zijn opgepakt. Vier van de arrestanten komen uit dezelfde wijk, Ilford in het oosten van Londen.

De politie heeft ook een foto vrijgegeven van de messen die de aanvallers gebruikten. Ze zijn op zoek naar meer informatie over de opvallend roze keramische keukenmessen. De aanvallers hadden de wapens aan hun polsen vastgebonden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl