Tevreden Robben hoopt op 'kleine verrassing in Parijs'

Arjen Robben kijkt tevreden terug op de 5-0 zege met Oranje in het WK-kwalificatieduel met Luxemburg, maar baalt van de onverwachte nederlaag van Frankrijk in en tegen Zweden.

Robben tevreden over Oranje, maar baalt van nederlaag Frankrijk

"We hadden gehoopt dat Frankrijk zou winnen", zegt de aanvoerder, die in De Kuip de openingstreffer scoorde. "Dan heb je alles in eigen hand. Maar je kunt het ook positief bekijken: we kunnen nu nog eerste worden", glimlacht hij stiekem.

Moed

Oranje speelt op donderdag 31 augustus de uitwedstrijd in Frankrijk. "We hadden daar naartoe kunnen gaat met de intentie om niet te hoeven winnen", beseft Robben, maar hij houdt moed.

"We kunnen heel pessimistisch doen, maar vanavond winnen we met 5-0. Dat is gewoon prima. Misschien kunnen we voor een kleine verrassing in Parijs zorgen", aldus Robben.

Advocaat 'heel erg tevreden' over vertoonde spel Oranje

Dick Advocaat was in zijn nopjes met het vertoonde spel van Oranje. "Er was veel strijd en beleving. Daar ben ik heel erg tevreden over. We hadden meer doelpunten kunnen maken, maar dit resultaat is prima."

De bondscoach heeft nu ruim twee maanden om een strijdplan te bedenken voor de beladen wedstrijd tegen Frankrijk.

"Je kan dan nog wat anders proberen qua opstelling", aldus Advocaat. "We zullen goed in de gaten moeten houden hoe iedereen bij ons ervoor staat en dan kijken of we iets kunnen bedenken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl