De route van de menselijke ketting
In samenwerking met
L1mburg
NOS Nieuws

Provincie en gemeenten Limburg betalen voor menselijke ketting

De demonstratie tegen de kerncentrale in het Belgische Tihange kan doorgaan omdat de provincie en zes Limburgse gemeenten gaan betalen voor de veiligheid. Eind juni willen demonstranten een menselijke ketting maken die loopt van Aken, via Maastricht naar Tihange.

Eerder was het niet zeker of de demonstratie kon doorgaan, omdat de beveiliging en de verkeersregelaars rondom de ketting te duur zouden worden voor de organisatie. De overheid gaat nu de kosten betalen, zo'n 60.000 euro.

Belastinggeld

Gedeputeerde Eric Geurts vindt het niet erg dat de protestactie gesubsidieerd wordt met overheidsgeld. "Op het moment dat de bevolking zich massaal gaat uiten vind ik dat wij als provinciebestuur daar een beweging in moeten maken. Wij maken ons ook zorgen."

Het is de bedoeling dat er 60.000 demonstranten komen. Volgens initiatiefnemer van de protestactie Rob Hoenen gaat de actie een deel van Zuid-Limburg plat leggen.

Volgens de regionale nieuwssite 1Limburg riepen tijdens Pinkpop Jan Smeets, directeur van het festival, en gedeputeerde Daan Prevoo mensen op mee te doen aan de demonstratie. De pogingen zijn tot nu tot nog niet erg succesvol, volgens initiatiefnemer Hoenen hebben er nog maar 20.000 mensen zich aangemeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl