NOS VoetbalAangepast

Advocaat houdt Oranje-spelers voor: er zijn geen excuses

Alleen een zege telt vrijdag in De Kuip tegen Luxemburg als het Nederlands elftal nog kans wil maken op deelname aan het WK. "Ik heb de spelers verteld: er zijn geen excuses meer", aldus Dick Advocaat donderdagmiddag in Noordwijk.

Advocaat houdt Oranje-spelers voor: er zijn geen excuses

"Er is kwaliteit genoeg aanwezig nu", ging de nieuwe bondscoach verder. "We moeten morgen winnen. Daar is geen twijfel over mogelijk. Maar wel tegen een ploeg met acht, negen man achter de bal. We zullen geduldig moeten zijn in de passing."

Opstelling

Eerder liet Advocaat weten dat Wesley Sneijder vanaf het begin meedoet tegen Luxemburg en daarmee zijn 131ste interland (een record) zal gaan spelen. Dat zal centraal op het middenveld gebeuren.

In de defensie ruimt hij centraal een plaats in voor het Lazio-duo Stefan de Vrij en Wesley Hoedt. "Ik heb altijd in het centrum graag een links- en rechtspoot", sprak Advocaat.

Advocaat laat zich verleiden en geeft opstelling deels prijs

Arjen Robben keerde na maagproblemen donderdag terug op het trainingsveld bij Oranje en is beschikbaar. "Of hij helemaal fit is? Nou, hij heeft tweeënhalve dag niet getraind... Maar na de training zei hij dat hij zich goed voelde."

Advocaat kan Robben goed gebruiken tegen Luxemburg. "Ik heb de wedstrijd tegen Bulgarije (de laatste interland van Danny Blind) ook gezien en toen was er heel weinig creativiteit in het elftal. Daarom zet ik Sneijder ook centraal neer."

Dick Advocaat met Arjen Robben en Wesley Sneijder

Voorin lijkt de nieuwe bondcoach naast Robben te kiezen voor Vincent Janssen en Quincy Promes. Memphis Depay zal dan op de bank plaats moeten nemen. Advocaat vindt dat de aanvaller meer in het teambelang moet spelen.

"Ruud (Gullit) heeft met Mephis gesproken en ik ook een paar woorden. Ik heb het gevoel dat dat wel goed gaat komen", aldus Advocaat.

Advocaat grapt over Blangé

Aan het einde van de persconferentie was er nog een opvallend moment. Op de vraag of Advocaat de nieuwe innovatie-/prestatiemanager, de PIM waar zoveel om te doen is geweest, ook bij het duel gaat betrekken, antwoorde hij: "Wie is dat?"

Toen iemand hem influisterde dat dat oud-volleyballer Peter Blangé is, bleek het een grap te zijn van Advocaat. "Ja, dat wist ik ook wel", zei hij lachend.

Advocaat grapt over Blangé: wie is dat?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl