Toen de aanslagplegers in Londen een restaurant bij Borough Market binnenkwamen, vloog een 47-jarige voetbalfan in zijn eentje op ze af. Hij liep acht steekwonden op bij de vechtpartij.

Dankzij de tegenaanval van deze man, Roy Larner, konden andere mensen op tijd uit het restaurant vluchten. Hij wordt op sociale media en door Engelse kranten geroemd om zijn daad. Hij wordt "the lion of London Bridge" genoemd.

'Fuck you, I'm Millwall'

Na een dollemansrit over de London Bridge gingen de drie aanslagplegers zaterdagavond het uitgaanspubliek te lijf met jagersmessen van 30 centimeter. Op enig moment kwamen ze het restaurant binnen waar Roy Larner zat.

Larner vertelt in The Sun dat ze dingen over de islam riepen. In een opwelling liep hij op ze af en schreeuwde terug: "fuck you, I'm Millwall". Daarop werd hij aangevallen. Millwall is een voetbalclub, waarvan de supporters berucht zijn om hun vechtlust.

Larner geeft toe dat hij alcohol op had, toen hij besloot op te treden: "Ik dacht niet na over mijn veiligheid, ik had vier of vijf biertjes op. Maar ik leef nog, en zij niet meer." Tijdens het gevecht liep Larner acht steekwonden op, onder meer in zijn nek en borst. Hij ligt inmiddels niet meer op de intensive care.

Er is een petitie gestart om Roy Larner een medaille te geven voor zijn heldendaad.

STER reclame