Bergkamp: absoluut niet aangestuurd op vertrek van Bosz

Aangepast

Assistent-trainer Dennis Bergkamp ontkent dat verstoorde persoonlijke verhoudingen een rol hebben gespeeld bij het plotselinge vertrek van Ajax-trainer Peter Bosz naar Borussia Dortmund. "Ik kan me absoluut niet vinden in die verhalen over een ruzieachtige sfeer", zegt Bergkamp in de Volkskrant.

Dennis Bergkamp ANP

"Ja, er waren weleens tegengestelde meningen, maar dat lijkt me gezond", vervolgt Bergkamp in de krant. "De ene keer viel een beslissing uit zoals ik het voor me zag, de andere keer hoe Peter (Bosz) of Hennie (Spijkerman, assistent-trainer, red.) het zag. Ik heb absoluut niet aangestuurd op zijn vertrek."

Met name Bergkamp, die sinds de komst van Bosz niet meer op de bank van Ajax heeft plaatsgenomen, maar wel grote invloed heeft als lid van het 'technisch hart' bij Ajax, zou niet overweg kunnen met Bosz en diens assistent Hendrie Kr├╝zen. In verschillende publicaties die verschenen rond het vertrek van Bosz als trainer van Ajax werd Bergkamp afgeschilderd als kwade genius.

Van der Sar

Dinsdag bevestigde algemeen directeur Edwin van der Sar dat verstoorde verhoudingen binnen de technische staf van Ajax een rol hebben gespeeld bij het plotselinge vertrek van Bosz. "Peter Bosz wilde niet verder op de manier waarop het nu ging", verklaarde Van der Sar. "Een verschil van inzicht over de invulling van de staf, inderdaad".

Dat Bergkamp zou hebben aangestuurd op het vertrek van Bosz noemde Van der Sar in de Volkskrant onzin. "Dennis stond juist achter zijn komst, van hem hoefde Peter niet weg."

Assistent-trainers Dennis Bergkamp en Hennie Spijkerman op het trainingsveld van Ajax. ANP

STER Reclame