ANP

Een 28-jarige vrouw uit Hoorn heeft de man die haar aanrandde zelf opgespoord. Dat bevestigt het OM na een bericht in De Telegraaf.

De vrouw maakte daarbij gebruik van haar eigen iPhone. Die was na de aanranding door de dader meegenomen en werd ook door hem gebruikt. Hij had niet door dat hij daardoor kon worden opgespoord.

Stappen

De vrouw vertelde aan De Telegraaf dat zij in oktober vorig jaar 's nacht na een avond stappen door een voor haar onbekende Somalische man op de fiets naar huis zou worden gebracht. Toen hij een andere kant op reed, werd ze bang, sprong eraf en belde een taxi.

Het volgende moment voelde zij een klap op haar hoofd. Even later werd ze wakker in de bosjes, met de man boven op haar. Hij had haar hand op haar keel en misbruikte haar. Toch wist zij zich los te rukken en ervandoor te gaan.

Badoo

In eerste instantie was haar telefoon niet traceerbaar, omdat hij uitstond. Maar na een paar dagen ontdekte de vrouw dat iemand haar Badoo- en Facebookaccount gebruikte. Op de Find my iPhone-app zag ze dat de telefoon in Hoogwoud was.

Ze gaf die informatie aan de politie. Volgens het OM heeft de politie daarop gereageerd, meerdere keren zelfs, maar paste de persoon die in Hoogwoud werd aangetroffen niet in het daderprofiel en werd ook de telefoon niet gevonden.

Selfie

De vrouw maakte nog een profiel aan op Badoo, zocht contact met de persoon achter haar oorspronkelijke account en verleidde hem om een selfie te maken. De man trapte erin. "Hij had nota bene het shirt aan dat hij op de bewuste avond ook droeg en ik zag duidelijk dat hij mijn telefoon in zijn handen had."

Toch duurde het nog twee maanden voordat de politie de man wist op te pakken. Zijn dna kwam overeen met dat wat vorig jaar op haar was gevonden.

De man staat vrijdag terecht bij de rechtbank in Alkmaar.

STER reclame