De Predators vieren de 1-0 van Calle Jarnkrok
NOS SportAangepast

Predators op gelijke hoogte in Stanley Cup-finale

Nashville Predators is weer helemaal terug in de strijd om de Stanley Cup, de finale van de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL. De ploeg won de vierde wedstrijd met 4-1 van Pittsburgh Penguins en bracht daarmee de stand in de best-of-seven-serie op 2-2.

Na bijna een kwartier spelen zette Calle Jarnkok de Predators op voorsprong door uit de rebound binnen te tikken. De thuisploeg kon niet lang genieten van de voorsprong, want nog geen minuut later maakte Sidney Crosby de gelijkmaker voor de titelverdediger.

Puck wel/niet over doellijn

Vroeg in de tweede periode zette Frederick Gaudreau de Predators opnieuw op voorsprong, hoewel het even duurde voordat dat duidelijk werd. Terwijl hij nog achter het doel stond, duwde Gaudreau de puck met een subtiele beweging in de doelmond, waar Pittsburgh-goalie Matt Murray met een geweldige reflex een doelpunt leek te voorkomen.

Kort daarop werd de wedstrijd stilgelegd om de tv-beelden te bestuderen, waarna het doelpunt alsnog werd toegekend. De puck bleek inderdaad over de lijn te zijn geweest.

Viktor Arvidsson maakte er in dezelfde periode 3-1 van door een razendsnelle uitval beheerst af te ronden.

Van grote afstand

Aan het einde van de derde periode schoot Filip Forsberg van grote afstand - hij stond ter hoogte van zijn eigen doel - de puck in het lege doel van de Penguins (4-1), die voor hun slotoffensief de doelman hadden vervangen voor een extra aanvaller.

Beide ploegen hebben hun thuiswedstrijden tot dusverre gewonnen. De volgende wedstrijd is donderdagnacht in Pittsburgh.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl