NOS NieuwsAangepast

Opnieuw een emotionele dag in Bunschoten en Hoevelaken

Het zijn heftige dagen voor de bewoners in Hoevelaken en Bunschoten. Niet alleen de familie van de vermoorde meisjes Romy en Savannah, maar ook andere inwoners van de plaatsen rouwen. Een overzicht van het nieuws over de meisjes van deze dag.

Gisteravond werd bekend dat het gevonden lichaam in Bunschoten van de vermiste Savannah is. Het lichaam werd zondagochtend in een sloot bij een industrieterrein gevonden. Ze is door een misdrijf om het leven gekomen. Eerder dat weekend werd Romy zo'n 20 kilometer verderop dood aangetroffen. Ook zij is door een misdrijf om het leven gekomen.

Verdriet om Romy en Savannah, opluchting na aanhoudingen

De burgemeester van Bunschoten riep na het nieuws over Savannah inwoners uit zijn gemeente op om extra alert te zijn op hun kinderen. "Jonge mensen doen er goed aan om zoveel mogelijk bij elkaar te blijven en niet onnodig alleen naar een verlaten plaats te gaan", zei hij in een videoboodschap.

Burgemeester Bunschoten: verbijstering en ongeloof overheersen

Later die nacht werden twee aanhoudingen verricht. Het zijn jongens van 14 en 16 jaar. In Savannahs zaak is een jongen van 16 uit de gemeente Den Bosch opgepakt. In de zaak van Romy is een jongen van 14 uit Lunteren opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij haar dood.

De politie zegt dat het ernaar uitziet dat het gaat om twee op zichzelf staande zaken. "Op basis van de bevindingen uit de onderzoeken tot nu toe, lijkt het er niet op dat er een verband is tussen beide feiten."

Bijeenkomst

Rond het middaguur ging de school van Savannah open voor een besloten bijeenkomst. De directeur van de school las een verklaring voor. "We zijn verbijsterd en verslagen, en zo intens verdrietig. Dit is zo fout, daar zijn geen woorden voor. We hebben de bijeenkomst van vanmorgen dan ook gebruikt om elkaar te troosten", zei hij.

Directeur school Savannah: we kunnen dit niet bevatten

Vanavond kwamen tientallen bewoners van Hoevelaken samen om stil te staan bij het overlijden van Romy. Romy's familie was er niet bij. Zij bedankten via de burgemeester Gerard Renkema de gemeente voor hun steun. "De familie is thuis en wil deze moeilijke tijd in eigen omgeving in rust verwerken", zei Renkema.

De burgemeester hield een toespraak tijdens de bijeenkomst. Tegenover hem stond een groep meisjes te huilen. Ze probeerden elkaar te troosten en omhelsden elkaar.

Herdenking Romy in Hoevelaken

De burgemeester sprak ook nog kort over de dood van de Savannah. "Het is een horrorscenario: wat is er aan de hand in deze omgeving?" In straten in Bunschoten en bij het gemeentehuis hangt de vlag halfstok. Op straat worden kaarsjes gebrand en bloemen neergelegd.

Morgen worden de kinderen en jongeren van de scholen opgevangen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl