Nog een keer scoren in de finale om een grote titel, nog een keer topscorer en nog een keer beste speelster van het toernooi. Het afscheid van Maartje Paumen als speelster van Den Bosch verliep precies zoals gedroomd.

"Het was een rare week", vertelde Paumen na afloop bij Ziggo Sport. "Het landskampioenschap vorige week was de allermooiste prijs, dan sluit je het ook al een beetje af. Maar dan weet je toch ook dat je nog een paar Europa Cup-wedstrijdjes gaat spelen. En nu is het klaar."

Afscheid Paumen met Europese glans

In haar laatste wedstrijd voor Den Bosch greep Paumen voor de tiende keer de zege in de Champions Cup, de Europa Cup voor landskampioenen. Maar gemakkelijk ging het niet.

"We moesten tot het gaatje gaan", aldus Paumen. "Die Duitsen speelden ontzettend goed. Voor de wedstrijd zei ik in de groep al dat we deze wedstrijd echt in Den Bosch-stijl moesten spelen: alles geven, voor iedere meter strijden en dan zien we wel wat er na afloop op het scorebord staat. Als we verliezen, dan wel met kneiterhard werken."

Feestje

Die nederlaag kwam er niet. En dat was, zoals zo vaak, te danken aan Paumen. Met een snoeiharde sleeppush zette ze Den Bosch op voorsprong en in haar tweede poging vanaf de cirkel bediende ze Pien Sanders, die zich bij de paal had opgesteld.

De huldigingen na afloop stonden dan ook volledig in het teken van het strafcornerkanon, dat komend seizoen een stapje terugdoet bij het Belgische Royal Antwerp Hockey Club.

"Tuurlijk, er zal nog wel een feestje komen", concludeerde Paumen. "Maar het hockey is klaar, dat is wel gek."

STER reclame