Doha
NOS Nieuws

Onzekerheid en paniek bij Egyptenaren in Qatar

Onder de vele Egyptenaren die in Qatar wonen en werken, is paniek uitgebroken. Ze hebben plotseling te horen gekregen dat hun moederland de banden met Qatar verbreekt en landgenoten in Qatar oproept dat land te verlaten.

Sommigen melden aan persbureau Reuters dat ze hun koffers al pakken, uit vrees dat Qatar hen deporteert. Ze vragen zich af hoe ze moeten vertrekken, nu alle luchtvaartverkeer met de andere Arabische landen is stilgelegd. Qatar deelt alleen een landgrens met Saudi-Arabië.

Witte suiker

Bovendien merken de inwoners van Qatar vandaag meteen al dat er door het verbreken van de banden met buurlanden minder voedsel in de winkels ligt. Foto's van winkels in de hoofdstad Doha bevestigen dat.

In het welvarende Qatar werken zo'n 1,6 miljoen buitenlanders. Zo'n 350.000 van hen zijn Egyptenaren. Zeker 40 procent van het voedsel in Qatar wordt geïmporteerd uit Saudi-Arabië. De Verenigde Arabische Emiraten en Saudi-Arabië hebben meteen de export van witte suiker naar Qatar stopgezet. Qatar is afhankelijk van die import en de consumptie ervan is groot in de vastenmaand ramadan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl