AFP

Van de ruim 1500 mensen die zaterdagavond gewond raakten in Turijn, liggen er nog drie in kritieke toestand het ziekenhuis. Het gaat om twee vrouwen en een jongetje van 7 die onder de voet werden gelopen op het San Carloplein tijdens de Champions League-finale tussen Juventus en Real Madrid. Het jongetje wordt kunstmatig in coma gehouden. Volgens de artsen is zijn toestand licht verbeterd.

De meeste toeschouwers liepen in de chaos lichte verwondingen op, zoals snijwonden.

Arrestaties

Over de oorzaak van de massahysterie circuleren verschillende berichten. Na het bestuderen van de beelden werden twee jongens opgepakt die vuurwerk zouden hebben afgestoken. Ook zouden ze hebben geroepen dat het om een bom ging. Maar volgens de politie is er geen enkel bewijs tegen de twee. Ze zijn vrijgelaten.

Op de beelden is ook te zien hoe het geschrokken publiek wegloopt van een jongen met ontbloot bovenlijf en een rugzak om. Op de beelden lijkt hij het publiek juist te willen kalmeren.

De man met rugzak werd gezien als veroorzaker van de paniek RAI

De krant La Repubblica meent dat er sprake was van een collectieve psychose onder de 30.000 aanwezigen op het San Carloplein. Volgens correspondent Mustafa Marghadi is dat niet zo'n vreemde gedachte. Veel mensen in Italië verwachten elk moment een aanslag.

De afgelopen tijd waren er twee incidenten waarbij direct werd gedacht aan terrorisme. Zo gingen alle alarmbellen af na een explosie bij een postkantoor in Rome en bij een brand in een garage vlak achter het Vaticaan. In beide gevallen was er geen sprake van terrorisme.

De Italiaanse politie heeft eind maart wel enkele Kosovaren opgepakt die een aanslag zouden hebben willen plegen in Venetië.

Paniek breekt uit in Turijn tijdens CL-wedstrijd

STER reclame