NOS NieuwsAangepast

Tweede tentenkamp opgezet in Caïro

In Caïro hebben demonstranten voor het parlementsgebouw een tweede kamp opgericht. Ze zeggen dat ze pas weggaan als president Mubarak is vertrokken.

Betogers trokken vanochtend van het Tahrirplein, waar het grootste kamp staat, naar het parlementsgebouw. Ze blokkeerden de ingang om te voorkomen dat leden van Mubaraks partij, de Nationaal Democratische Partij, naar binnen gingen. Intussen staan er militairen tussen het tentenkamp en het parlementsgebouw.

Ook op het Tahrirplein wordt weer gedemonsteerd. Volgens al-Jazeera zijn er net als gisteren veel mensen die voor het eerst meedoen aan de demonstraties. De betogers vinden de beloofde hervormingen onvoldoende en blijven bij hun eis dat president Mubarak moet aftreden.

Staatsgreep

Bij steeds meer bedrijven in het hele land hebben werknemers het werk neergelegd als steunbetuiging aan de demonstranten.

Vicepresident Suleiman heeft gewaarschuwd dat er een eind moet komen aan de volksprotesten in Egypte. Volgens hem wordt de kans op een staatsgreep elke dag groter.

Dode

Bij rellen in de woestijnstad El Kharga, in het zuidwesten van Egypte, is gisteren een dode gevallen. Er vielen ook meer dan honderd gewonden toen de politie het vuur opende op demonstranten.

Na het harde politie-optreden staken andere betogers gebouwen in El Kharga, 500 kilometer ten zuiden van Caïro, in brand.

De protesten in Egypte duren al ruim twee weken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl