1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Pro Shots
NOS VoetbalAangepast

Ajacieden hebben begrip voor eventueel vertrek Bosz

De Ajacieden Joël Veltman en Davy Klaassen hopen dat Peter Bosz trainer van Ajax blijft, maar de internationals snappen het ook wel als Bosz zwicht voor het aanbod van Borussia Dortmund.

"Dat is natuurlijk een grote club. Al weet ik ook zeker dat hij door had willen gaan bij Ajax", sprak Veltman zondagavond na de oefeninterland van Oranje tegen Ivoorkust.

De centrale verdediger van Ajax, die door Bosz afgelopen seizoen is omgeschoold tot rechtsback, volgt de ontwikkelingen rond zijn trainer via de media. "Misschien weten jullie wel meer dan ik. Het is wel zonde als hij weggaat. We hebben dit seizoen weliswaar geen prijzen gepakt, maar wel iets neergezet. Daar willen we komend jaar op voortborduren, mét prijzen. In die zin zou het zonde zijn."

'Balen als hij vertrekt'

Volgens de Duitse media staat Bosz op het punt van overstappen naar Dortmund. Hij zou zelfs al gesproken hebben met de Duitse topclub. Dortmund ontsloeg eind mei trainer Thomas Tuchel.

Ook Klaassen heeft begrip voor een mogelijk vertrek van zijn trainer. "Ik zou er van balen als hij vertrekt, maar aan de andere kant snappen we ook dat dit een kans is voor hem."

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl