De spelers van Oranje vieren de 3-0 tegen Ivoorkust
NOS VoetbalAangepast

'In De Kuip komen de kampioenen in Oranje naar boven'

De 5-0 overwinning op Ivoorkust geeft het Nederlands elftal 'vertrouwen' en 'een lekker gevoel' voor de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd vrijdag tegen Luxemburg, maar niets meer dan dat.

"We moeten het wel in perspectief plaatsen: het was geen geweldige wedstrijd", laat aanvoerder Arjen Robben weten. "We waren slordig in balbezit en het tempo moet hoger, maar je maakt je kansen goed af."

Komt het door De Kuip?

Wesley Sneijder zegt met een knipoog dat het stadion geholpen heeft. "Misschien komt het door De Kuip, dat de kampioenen hier naar boven komen. Gelukkig spelen we hier vrijdag ook weer."

Sneijder na 5-0 winst: misschien komt het door de Kuip

Volgende week voegt bondscoach Dick Advocaat zich dan eindelijk bij de selectie van Oranje. Robben: "We gaan op dezelfde voet verder, maar met een nieuwe trainer. Voetbalinhoudelijk heb ik hem nog niet echt gesproken. We gaan vast even een bakkie drinken."

Robben kritisch: 5-0 zege wel in perspectief plaatsen

Sneijder, die zijn 130ste wedstrijd voor Oranje speelde en de laatste twee interlands genoegen moest nemen met een rol als invaller, hoopt tegen Luxemburg een basisplaats te hebben.

"Ik voel me zeker geen reserve. Ik ben er vanaf dinsdag ook weer bij op de trainingen en ga zorgen dat ik vrijdag vanaf de eerste minuut speel", aldus Sneijder

Nederlands elftal poetst blazoen op tegen Ivoorkust

Joel Veltman werd met twee goals man van de wedstrijd. Hij speelde centraal achterin, terwijl hij bij Ajax al enige tijd als rechtsback gebruikt wordt. "Het was wel even omschakelen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl