Arjen Robben, Joel Veltman en Memphis Depay

Nederlands elftal poetst blazoen op tegen Ivoorkust

Het Nederlands elftal heeft na de 2-1 overwinning op Marokko ook zijn tweede oefenduel in aanloop naar het WK-kwalificatieduel met Luxemburg gewonnen. In De Kuip werd Ivoorkust met 5-0 verslagen.

In de tweede helft liet Fred Grim in zijn laatste wedstrijd als interim-bondscoach Wesley Sneijder invallen en zijn 130ste interland spelen. De middenvelder evenaarde daarmee het record van Edwin van der Sar. Vrijdag in het WK-kwalificatieduel met Luxemburg kan hij alleen recordinternational worden.

Oranje, dat in vergelijking met het duel in Marokko acht nieuwe namen telde, ging goed van start. Steeds werd vroeg druk gezet en in balbezit werd de aanval gezocht. Uitgespeelde kansen leverde dat niet op, maar het werd wel 1-0: Joel Veltman kopte uit een hoekschop raak.

Weer Veltman

Ivoorkust werd wat sterker, maar nadat doelman Badra Ali Sangaré Vincent Janssen tegen de grond had gewerkt, scoorde Arjen Robben vanaf elf meter. Nog voor rust tikte Veltman op aangeven van Robben de 3-0 binnen.

• ANP
    Joël Veltman viert zijn eerste treffer met Memphis Depay
  • ANP
    Fred Grim tijdens zijn laatste wedstrijd als bondscoach

De Ivoriaanse defensie liet steeds weer steekjes vallen en zouden Robben en vooral Janssen scherper zijn geweest, dan was het na rust al snel 4-0 of 5-0 geworden.

Doordat de Afrikanen ook offensief niet erg geïnspireerd meer leken, was het aan Oranje om een beetje sjeu in het duel te houden. Met af en toe een mooie actie en een vlotte aanval lukte dat prima. Zo trof Memphis Depay de lat, waarna Davy Klaassen even later de 4-0 liet aantekenen.

Meteen daarna viel Sneijder in voor z'n 130ste interland. Oranje bleef ten aanval trekken en kort voordat hij door Bas Dost werd vervangen, pikte Janssen uit de rebound toch nog zijn doelpuntje mee: 5-0.