Dit was het weekend: aanslag in Londen en lang wachten voor Pinkpop

Aangepast
AFP

Dit weekend geen tijd gehad om al het nieuws te volgen? Geen probleem, wij hebben de opvallendste en belangrijkste verhalen voor je op een rij gezet.

Weer aanslag in Groot-Brittannië: dodental naar 7, tientallen gewonden in Londen

Bij een aanslag in Londen zijn zaterdagavond zeven mensen om het leven gekomen. 48 mensen raakten gewond. De drie daders zijn door de politie doodgeschoten. De aanslag begon op London Bridge waar de terroristen met een busje inreden op voorbijgangers. Daarna liepen ze naar een uitgaansgebied bij Borough Market waar veel bars en restaurants zitten. Daar staken ze mensen neer.

Bijna twee weken geleden werd Groot-Brittannië ook opgeschrikt door een aanslag. Toen kwamen 22 mensen om het leven bij een zelfmoordaanslag in Manchester. Vanavond is in Manchester een benefietconcert voor de slachtoffers van die terreuraanslag.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Beelden van de omgeving van het incident

Real Madrid opnieuw de beste van Europa

Real Madrid heeft voor de twaalfde keer beslag gelegd op de belangrijkste Europese beker voor clubteams. In Cardiff won de Spaanse ploeg in de finale van de Champions League met 4-1 van Juventus. Real Madrid heeft als eerste ploeg de titel in de Champions League geprolongeerd.

In Turijn brak er paniek uit op het San Carlo-plein in het centrum van de stad. Fans keken daar op schermen naar de finale van de Champions League. Plotseling brak er paniek uit en gingen de voetbalfans rennen. Daardoor kwamen supporters in de verdrukking en werden ze onder de voet gelopen. Zo'n 1400 mensen raakten gewond. De meesten zijn lichtgewond. Waardoor de paniek ontstond, is niet duidelijk.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Paniek breekt uit in Turijn tijdens CL-wedstrijd

Lang wachten voor Pinkpop in Landgraaf

Bezoekers van Pinkpop hebben zaterdag bij de ingang lang in de rij moeten staan. Op Twitter werd dan ook veel geklaagd. Het festival heeft extra veiligheidsmaatregelen genomen, waaronder verscherpte controles. Aanleiding is de terrorismedreiging van vrijdagavond op het Duitse muziekfestival Rock am Ring, dat een deel van het avondprogramma schrapte.

De zaterdag was de enige dag van Pinkpop die was uitverkocht. Dat komt waarschijnlijk door Justin Bieber die op zaterdagavond op het hoofdpodium stond. Toen fans na lang wachten eindelijk het veld op mochten, was het dan ook dringen voor het beste plekje:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Dringen voor een plekje bij Justin Bieber

Stoffelijk overschot gevonden in Bunschoten

Op een industrieterrein in Bunschoten is zondagmiddag een lichaam gevonden. Of het de sinds donderdag vermiste Savannah van 14 jaar is, is nog niet bekend. Zondagochtend gingen honderden mensen vrijwillig op zoek naar het meisje. Maar zij vonden het lichaam niet. Een voorbijganger trof het aan, zegt de politie.

In een sloot in Achterveld werd vrijdagavond het lichaam van een 14-jarig meisje uit Hoevelaken gevonden. Ze is door een misdrijf om het leven gebracht. De politie benadrukt dat het in deze zaak niet om de vermiste Savannah gaat en dat er geen verband is tussen de twee zaken.

In Bunschoten komen honderden vrijwilligers samen om te zoeken naar het vermist meisje Savannah. De 14-jarige wordt sinds donderdag vermist ANP

Einde van tijdperk KBX: zo vlieg je als een koning

Zaterdag namen zo'n 4000 mensen afscheid van regeringsvliegtuig PH-KBX, het toestel waarmee de koningin, de koning en ministers de afgelopen twintig jaar de wereld rondvlogen. Het bijzondere toestel, een Fokker 70, was voor het laatst te zien op vliegbasis Woensdrecht.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Vliegen als een koning: afscheid van de KBX

Oude kalksteengroeve afgesloten na massale belangstelling

Op de ENCI-groeve bij Maastricht kwamen zo veel bezoekers af, dat de veiligheid niet langer kon worden gegarandeerd. Daarom is het gebied sinds zaterdag afgesloten en is er beveiliging ingezet. Er was overlast van jongeren die de mergelwanden bekladden, alcohol en drugs gebruikten en van grote hoogte in het water van het natuurbad sprongen.

De groeve was nog geen twee maanden open voor publiek. Het duurt waarschijnlijk de hele zomer voordat het gebied opnieuw is ingericht.

De ENCI-groeve in Maastricht met het natuurbad Stichting Ontwikkelingsmaatschappij ENCI-gebied

De komende dagen...

Morgen is de laatste dag voor de ruim 2500 hardlopers van de Roparun. Na twee dagen en nachten afzien voor het goede doel, komen ze aan op de Coolsingel in Rotterdam. De Roparun is een jaarlijkse estafette van Parijs en Hamburg naar Rotterdam om geld op te halen voor mensen met kanker.

Informateur Tjeenk Willink gaat weer verder met zijn opdracht om een kabinet te formeren. Willink sprak afgelopen week afzonderlijk met de partijleiders van VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie.

Woensdag komt de rechtbank in Arnhem met een uitspraak in de Posbankmoord. Twee mannen worden verdacht van het doodschieten van Alex Wiegmink op de Posbank in Rheden. Het OM had eerder celstraffen van 13 jaar geëist.

En donderdag zijn in Groot-Brittannië parlementsverkiezingen. Volgens de laatste peilingen wordt de Britse Conservatieve partij van premier May de grootste. Toch wordt het nog spannend want Labour, de partij van rivaal Jeremy Corbyn, is bezig met een inhaalslag.

Fijne week!

STER Reclame