Ajax-vrouwen pakken dubbel bij afscheid Koster en Hoogendijk

Aangepast

De voetbalvrouwen van Ajax hebben na het kampioenschap ook de beker gewonnen. Ajax stond voor het vierde jaar op rij in de finale en daarin werd PSV met 2-0 verslagen.

Ajax Vrouwen
@AjaxVrouwen
Wat een seizoen! 🙏 #ajapsv
2 jaar geleden

De nummers één en drie van de eredivisie waren in de eerste helft aan elkaar gewaagd. Met kansen over en weer hing een doelpunt in de lucht. Maar de afronding was aan beide kanten niet goed. Ten onrechte werd een doelpunt van PSV afgekeurd wegens buitenspel, met als gevolg dat bij de rust nog altijd 0-0 op het scorebord stond.

Negen minuten na rust werd de wedstrijd dan toch opengebroken. Desiree van Lunteren draaide aan de linkerkant van het veld het strafschopgebied in en rondde af in de verre hoek. Daarmee was het verzet van PSV gebroken.

De Ajax-vrouwen vieren de 2-0 van Marjolein van den Bighelaar Orange Pictures

Kort daarna deelde Marjolein van den Bighelaar de genadeklap uit. In de kluts tikte zij de 2-0 binnen. PSV kreeg via Vanessa Susanna nog drie grote mogelijkheden, maar de eretreffer bleef uit.

Afscheid iconen

Voor Ajacieden Anouk Hoogendijk en Daphne Koster, samen goed voor 242 interlands, betekent de dubbel het einde van hun loopbaan. Beide speelsters bepaalden meer dan tien jaar het gezicht van het Nederlandse vrouwenvoetbal.

Daphne Koster Orange Pictures

Mooi om op je hoogtepunt te stoppen

Daphne Koster en Anouk Hoogendijk genieten van laatste optreden

STER Reclame