Duits festival Rock am Ring ontruimd vanwege mogelijke terreurdreiging

In Duitsland is het festival Rock am Ring stilgelegd vanwege een mogelijke terreurdreiging. De politie heeft de organisatoren opgedragen om het festival te onderbreken. Alle bezoekers moesten het terrein verlaten.

Wat er precies aan de hand is, is niet bekend. Volgens het tabloid Bild heeft de politie twee mannen aangehouden die voor een onderaannemer van het festival werkten. Zij zouden iets op het terrein hebben verstopt.

Rock am Ring, bij de Nürburgring in de Eifel, is het grootste rockfestival van Duitsland. Jaarlijks komen er tienduizenden bezoekers op af. De zanger van de voormalige band Oasis, Liam Gallagher, wilde beginnen met zijn optreden toen de organisatie iedereen vroeg het terrein te verlaten.

De politie heeft niet gezegd wat de dreiging precies inhoudt, maar zegt concrete aanwijzingen te hebben en een terroristische dreiging niet uit te kunnen sluiten. Op dit moment wordt er op specifieke plekken op het terrein onderzoek gedaan.

Zaterdag om 11.00 uur worden de bezoekers geïnformeerd hoe het verder moet met het festival.

Rustig

Volgens een Nederlandse bezoeker, Jos Berbee, verliep de ontruiming rustig en lijkt de situatie onder controle. "Het wordt goed opgevangen en iedereen is veilig."

Er waren al extra maatregelen genomen na de aanslag bij het concert van Ariana Grande in Manchester. Het aantal veiligheidsmedewerkers bij Rock am Ring was daarom verhoogd naar 1200.

Festival Pinkpop, dat zaterdag begint, gaat vooralsnog gewoon door. "Er is geen enkele aanleiding om ons zorgen te maken over de voortgang van Pinkpop dit weekend", schrijft de organisatie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl