De reactie van Khoulani
In samenwerking met
Omroep West
NOS NieuwsAangepast

Haags raadslid noemt Israëlische scholieren 'terroristen in wording'

Het Haagse raadslid Abdoe Khoulani heeft Israëlische scholieren die bij de SGP-fractie in de Tweede Kamer op bezoek waren "zionistische terroristen in wording" genoemd. Khoulani deed dat woensdag op Facebook in een reactie op een bericht van SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij.

"Interessant initiatief!", schreef Van der Staaij op Twitter over het bezoek van de studenten uit Israël.

Het Haagse raadslid van de Partij van de Eenheid plaatste de tweet op zijn Facebookpagina met daarbij de tekst: "Zionistische terroristen in wording gewoon keurig op bezoek bij de SGP. Dit zijn de toekomstige kindermoordenaars en bezetters."

Aangifte SGP

Tegen Omroep West zegt Khoulani dat hij achter zijn uitspraken blijft staan. Volgens hem staat de SGP "als een blok achter de die hard zionisten in Israël".

Een woordvoerder van de SGP is kort in een reactie. "Dit zegt meer over die man dan over Kees van der Staaij en zijn bezoekers."

De jongerenafdeling van de SGP, de SGPJ, gaat aangifte doen tegen Khoulani. "Het is absurd dat een gemeenteraadslid uitspraken doet waar de Jodenhaat van afdruipt", zegt SGPJ-voorzitter Willem Pos. "Terwijl antisemitisme een oprukkend probleem is in de samenleving, besluit dit raadslid een bijzonder slecht voorbeeld te geven door voorop te gaan met deze antisemitische teksten."

'Leve ISIS!'

Khoulani kwam al eerder in het nieuws door zijn uitspraken. Zo schreef hij drie jaar geleden op Facebook: "Leve ISIS! Op naar Bagdad om dat schorem aan te pakken."

Van die opmerking heeft hij nog steeds geen spijt. Hij bood later wel zijn excuses aan en liet weten dat hij ISIS toen zag als bevrijdingsleger en niet als de organisatie waar het huidige IS voor staat.

Advertentie via Ster.nl