Schippers: moet accepteren dat tijden nu nog niet geweldig zijn

Ze geeft toe dat het even wennen is. Een jaar geleden liep Dafne Schippers in deze fase van het seizoen al hele knappe tijden op de 100 en 200 meter. Onder haar nieuwe trainer Rana Reider is de opbouw naar grote evenementen anders. "Ik moet accepteren dat mijn tijden op dit moment nog niet geweldig zijn."

Op zondag 11 juni is Schippers het grote boegbeeld van de FBK Games in Hengelo. Drie dagen eerder loopt ze nog de Diamond League-wedstrijd in Rome. Op beide evenementen treedt ze aan op de 100 meter. Ze vindt het moeilijk in te schatten wat er mogelijk is. Haar seizoen staat in het teken van de WK, in augustus in Londen. Ze zit nog in een proces dat haar uiteindelijk in topvorm moet brengen.

Puzzelstukjes

"Het accent ligt nog steeds op beide disciplines, de 100 en de 200 meter. We hebben veel gewerkt aan de start, maar ook heel veel gedaan aan inhoud. Ook aan het tweede deel van de race hebben we hard gewerkt. Dat zijn puzzelstukjes die nog in elkaar moeten vallen."

Schippers: ik vertrouw het plan van Rana

Vorig jaar liep Schippers al in mei op de FBK naar 22,02 seconden op de 200 meter. "Het is allemaal wat veranderd. Ik werk met een nieuwe coach, die me langer laat doortrainen. Daardoor piek ik iets minder snel. Voor hem is het allerbelangrijkste goed te zijn op een groot toernooi. Ik heb vertrouwen in Rana dat ik op het juiste moment goed ben."

Minder op dreef

Schippers begon het seizoen met goede tijden in Amerika, 10,95 op de 100 meter en 22,29 op de 200 meter. In de daaropvolgende twee wedstrijden voor de Diamond League (Doha en Eugene) was ze op de 200 meter wat minder op dreef. Op die afstand is ze wel de wereldkampioene, maar werd ze vorig jaar tijdens de Spelen in Rio verslagen door de Jamaicaanse Elaine Thompson.

"Op dit moment is het nog niet geweldig, maar daar hebben we het hele seizoen voor. Daarom loop ik ook zoveel wedstrijden. Rana zegt: ik kan je nu harder laten lopen, maar dat gaat dan ten koste van de WK. Ik ben nu nog niet voldoende uitgerust, mis daardoor nog een beetje inhoud", legt Schippers uit. Het duurt ook nog even voor de topvorm er echt moet zijn.

FBK Games

Schippers komt graag naar de FBK Games, waar op 11 juni opnieuw een sterk deelnemersveld aanwezig is. "Het enthousiasme, het publiek. En ik heb er altijd goede tijden gelopen. Ik hoop dat dat op 11 juni ook weer gebeurt."

STER reclame