Omroep West

Rechter geeft vernielers regenboogzebrapad Leiden gelijk

tijd van publicatie

Vijf leden van studentenvereniging Quintus uit Leiden die vorig jaar een regenboogzebrapad overschilderden en de Hitlergroet brachten, worden daar niet voor vervolgd. De rechter heeft het Openbaar Ministerie (OM) teruggefloten.

Volgens de advocaten van de vijf verdachten had het OM beloofd de mannen niet te vervolgen, maar de zaak via bemiddeling af te handelen. Later kwam het OM terug van dat besluit. De verdachten vochten dat aan en de rechtbank heeft de studenten in het gelijk gesteld.

"De verdachten zijn de afspraak nagekomen door gesprekken met de gemeente Leiden en het COC te voeren, de schade te vergoeden en een symposium te organiseren over homo-acceptatie en diversiteit. Door alsnog tot vervolging over te gaan, heeft het Openbaar Ministerie in strijd gehandeld met de gedane toezegging en het vertrouwensbeginsel geschonden", oordeelt de rechtbank.

Studentengrap

Vorig jaar dook een filmpje op waarop te zien was hoe mannen in de weer waren met verfrollers op het regenboogzebrapad. Een van de mannen trok ook zijn shirt uit en bracht de Hitlergroet, meldt Omroep West.

De actie was in het kader van hun ontgroening. De aspirant-leden van Quintus hadden de opdracht gekregen iets te doen waarmee ze in het nieuws kwamen.

De studenten hebben inmiddels spijt betuigd.

Dit is een artikel van

STER Reclame