Kantoor van Uber in San Francisco ANP/AFP

De exodus bij Uber gaat door. De financieel topman, Gautam Gupta, heeft besloten het taxibedrijf in te ruilen voor een start-up. Dit komt op een slecht moment voor Uber. Het is de zoveelste hooggeplaatste medewerker die vertrekt en het bedrijf draait nog altijd forse verliezen.

Uber had in het eerste kwartaal van dit jaar een omzet van 3,4 miljard dollar. Dat is 18 procent meer dan in het kwartaal ervoor. Het verlies kwam uit op 708 miljoen dollar, meldt The Wall Street Journal. Ruim 200 miljoen minder dan in het kwartaal ervoor. Volgens Uber heeft het vertrek van Gupta niets te maken met de rode cijfers.

Uber is een privaat bedrijf en hoeft dus geen cijfers te delen. Dit doet het toch, omdat het nadenkt over een beursgang. De zakenkrant kreeg geen oudere cijfers te zien, dus een compleet beeld is er niet. Het bedrijf is op papier 68 miljard dollar waard.

Problemen

Uber kampt de laatste maanden met diverse problemen. Er loopt een onderzoek naar seksuele intimidatie binnen het bedrijf, dat op korte termijn moet worden afgerond. Daarnaast raakte topman Travis Kalanick in opspraak toen hij ruzie maakte met een chauffeur van Uber; hij bood zijn excuses aan.

Verder loopt er een strafrechtelijk onderzoek naar greyballing. Dit is een techniek die Uber gebruikte om autoriteiten in diverse landen te misleiden. Hierdoor kan de taxidienst controleurs in steden omzeilen die via de app een taxi willen bestellen.

Ook loopt er een rechtszaak tegen Google. De internetgigant beschuldigt Uber ervan voormalig medewerker Anthony Levandowski te hebben geholpen bij het stelen van 14.000 geheime documenten met informatie over Google's zelfrijdende auto. Uber ontsloeg Levandowski eerder deze week.

STER reclame