De Nederlandse vrouw die sinds enige dagen vermist werd in Libië blijkt vrijdag al door de Libische autoriteiten te zijn opgepakt, omdat ze foto's en filmpjes van ongeregeldheden op straat had gemaakt.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft gevraagd of ze Yvonne Snitjer mogen bezoeken. Het is nog niet duidelijk hoe lang Snitjer nog vastgehouden zal worden.

Op Twitter melden vrienden en bekenden van Snitjer dat het goed met haar gaat. Ook zijn er screenshots gedeeld van het laatste bericht van Snitjer in facebookgroep voor expats in Tripoli, waarin ze beschrijft hoe er bij haar in de buurt gevechten zijn uitgebroken.

Ze schrijft dat ze het tegenovergestelde van een gevecht wil organiseren. "Ik denk erover in de buurt te gaan zitten met een boek en thee te drinken. Maar ik kan dit niet alleen."

De vermissing van Snitjer werd gisteren bekend, maar ze was dus al enige dagen van de radar. Snitjer woont al een aantal jaar in Libië, waar ze een educatiecentrum heeft opgericht. Ook heeft ze een aantal artikelen geschreven voor opiniesite joop.nl.

Omdat de situatie in Libië te onveilig is, is de Nederlandse ambassade in Libië al drie jaar gesloten. De leden van de ambassade werken nu vanuit buurland Tunesië.

STER reclame