NOS NieuwsAangepast

Nederlandse scholieren en leraren gewond bij busongeluk in Frankrijk

Bij een busongeluk met Nederlandse middelbare scholieren in Noord-Frankrijk zijn 21 inzittenden en de chauffeur gewond geraakt. Elf leerlingen en vijf leraren zijn in het ziekenhuis opgenomen, meldt Buitenlandse Zaken. Over de aard van hun verwondingen is niets bekendgemaakt. Vijf leerlingen raakten lichtgewond, zij zijn voor een controle in het ziekenhuis geweest, maar mochten al snel weer weg.

De buschauffeur is zwaargewond met een traumahelikopter naar een ziekenhuis in Lille gebracht.

Het ongeluk gebeurde vanochtend vroeg bij Saint-Georges-sur-l'Aa, op de A16 naar Calais. Vijftig scholieren van een mavo-3 groep van het Strabrecht College uit Geldrop waren met zes begeleiders om 01.30 uur vannacht vertrokken voor een dagtrip naar Londen.

Volgens voorlopige berichten is de bus tegen een vrachtwagen gereden die plotseling vaart minderde. De chauffeur van de truck zou volgens Franse media in slaap zijn gevallen. De precieze toedracht van het ongeluk is nog onduidelijk.

De buschauffeur was ondanks zijn letsel nog wel in staat om zelf contact op te nemen met de betrokken busmaatschappij BBA Tours over het ongeluk, zegt een woordvoerder van de brancheorganisatie voor busvervoer KNV.

Het ongeluk gebeurde bij Saint-Georges-sur-l'Aa

Franse hulpdiensten hebben een aantal gestrande scholieren met busjes opgehaald en naar een school in de buurt gebracht. Daar worden ze nagekeken door medisch personeel en krijgen ze een ontbijt, meldt Omroep Brabant.

BBA Tours stuurt een bus naar Noord-Frankrijk om de kinderen en hun begeleiders op te halen. Ook een medewerker van de ambassade in Parijs voegt zich bij de leerlingen en leraren.

Ouders en grootouders van de betrokken leerlingen worden op de school in Geldrop opgevangen. Het Strabrecht College wordt veel gebeld door bezorgde familieleden.

Rector

Medewerkers van de school zijn op weg naar de leerlingen en hun begeleiders in het noorden van Frankrijk. Rector Van der Deijl van het Strabrecht College zei tegen Omroep Brabant dat de school nog druk bezig is om erachter te komen wat er precies is gebeurd. "Het is voor ons nog niet helemaal helder wat er precies aan de hand is."

Van der Deijl bevestigt dat er gewonden zijn, hij heeft gehoord dat er mensen naar het ziekenhuis zijn gebracht. "Maar het precieze aantal weet ik niet, en ook de ernst weet ik niet."

De school heeft een andere schoolreis, waarmee klasgenoten van de gedupeerde kinderen naar Keulen zouden gaan, geschrapt.

Scholieren uit Geldrop betrokken bij busongeluk

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl