Máxima is op bezoek in Vietnam en daar is Vietnam blij mee

ANP

Koningin Máxima is op bezoek in Vietnam, en werd meteen gevraagd voor een tweede bezoek. President Tran Dai Quang heeft Máxima, samen met koning Willem-Alexander, uitgenodigd voor een staatsbezoek in de nabije toekomst. Máxima en Willem-Alexander bezochten Vietnam al in 2011, toen nog als prinselijk paar.

De president was erg te spreken over de betrekkingen met Nederland: hij noemde ze bijzonder en uitstekend. Ook prees hij de samenwerking op het gebied van waterbeheer en landbouw.

1/5Koningin Máxima in Vietnam ANP
2/5Koningin Máxima in Vietnam ANP
3/5Koningin Maxima ontmoet president Tran Dai Quang ANP
4/5Koningin Máxima ontmoet voorzitter van de Nationale Assemblee van Vietnam, Nguyen Thi Kim Ngan ANP
5/5 ANP

De koningin is op driedaags bezoek als vertegenwoordiger van de VN en praat met de regering over de financiële positie van de bevolking. Máxima pleitte vandaag voor meer vooruitgang op het gebied van armoedebestrijding. "Vietnam heeft op dat gebied al enorme resultaten geboekt, maar slechts 31 procent van de bevolking kan gebruik maken van financiële diensten. Dat kan nog beter."

Gisteren bezocht de koningin een landbouwbedrijf waar ze met de eigenaren sprak over het project HortiDalat, dat financiering en technische ondersteuning biedt aan boeren. Ook bezocht ze een winkel voor mobiele telefonie. Morgen spreekt Máxima met verschillende ministers.