Demonstranten in Al Hoceima houden foto's vast van de opgepakte protestleider Zafzafi AFP

In de noordelijke Marokkaanse stad Al Hoceima zijn gisteravond weer duizenden mensen de straat opgegaan. Ze eisen de vrijlating van protestleider Zafzafi, die maandag werd opgepakt.

De demonstranten hadden foto's van Zafzafi bij zich en riepen leuzen als "We zijn allemaal Zafzafi". De ouders van Zafzafi waren bij de protesten aanwezig.

Even leek het tot een confrontatie te komen tussen de demonstranten en de oproerpolitie, die massaal was uitgerukt, maar tot grote vechtpartijen kwam het niet.

Ook in andere steden in het land werd gisteravond geprotesteerd, al waren de demonstraties daar significant kleiner. In Tanger, Casablanca, Marrakesh en Rabat gingen enkele honderden mensen de straat op. De politie zou bij de demonstratie in Rabat hardhandig hebben ingegrepen.

Protesten in het Marokkaanse Rifgebergte

De Marokkaanse politie heeft bekendgemaakt dat er de afgelopen tijd in het noorden van het land 40 demonstranten zijn opgepakt. Volgens een Marokkaanse mensenrechtenorganisatie zitten er zeker 50 mensen vast, en neemt dat aantal iedere dag toe.

STER reclame