Hakim Ziyech
NOS VoetbalAangepast

'Ziyech en Renard moeten ophouden met kinderachtig gedrag'

Hakim Ziyech is vanavond om 19.30 uur de grote afwezige als de nationale ploeg van Marokko voor eigen publiek aantreedt tegen Oranje. De middenvelder van Ajax leeft al bijna een jaar in onmin met bondscoach Hervé Renard.

De Fransman selecteerde Ziyech afgelopen winter niet voor de Afrika Cup. Maar Renard kwam recent, na een sterke periode van Ziyech, tot inkeer. Maar nu wil de Ajacied niet meer. Ziyech weigerde de uitnodiging voor de interland in Agadir.

Bondscoach Renard: zou liegen als ik zou zeggen dat relatie met Ziyech goed is

Volgens Renard begaat Ziyech een flinke misstap. "Hij moet zichzelf niet boven de groep plaatsen, want dan maakt hij een grote fout", zei Renard dinsdagmiddag op de persconferentie voor het duel met Oranje.

"Je volgt de regels of je volgt ze niet... Op voetbalgebied heb ik geen probleem met hem. Ik heb zelf de beslissing genomen om hem te selecteren, want hij verdient het om hier te zijn."

Hervé Renard

Toch is er nog een oplossing volgens de Fransman. "Ik zou liegen als ik zeg dat het helemaal goed zit tussen ons, maar ik denk dat we intelligent genoeg zijn om de situatie te kunnen repareren ondanks onze meningsverschillen."

Volgens Renard is Ziyech inmiddels een grote jongen. "Een professional, met nog maar een klein beetje ervaring. Hij staat nog aan het begin van zijn loopbaan. Normaal gesproken heeft hij een grote toekomst voor zich. Het is nu dus aan hem."

Volgens Khalid Sinouh ligt de oorsprong van het conflict al ver vóór de Afrika Cup. "Ik heb een verhaal gehoord dat het fout is gegaan in de onderlinge communicatie. Daarom zou Renard Ziyech niet hebben geselecteerd."

De Marokkaanse oud-prof Khalid Sinouh hoopt dat er snel een oplossing komt. "Dit is gewoon haantjesgedrag van die twee. Ze moeten gewoon gaan zitten. Een lekker kopje Marokkaanse thee erbij. Wel na negen uur 's avonds dan, want het is ramadan. Ze moeten elkaar een hand geven. Samen gaan werken. En ophouden met dit kinderachtige gedrag."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl