De 'Nederlanders' bij Marokko: Nordin Amrabat, Mahi, Boussoufa, El Ahmadi, Sofyan Amrabat en Ayoub Pro Shots

Broers Amrabat hopen tegen Oranje de bal in de familie te houden

tijd van publicatie Aangepast

Voor Nordin en Sofyan Amrabat is de wedstrijd tegen Oranje een bijzondere. De broers groeiden op in Huizen, maar spelen voor het nationale team van Marokko, het land waar hun roots liggen.

Eind maart debuteerde de 20-jarige Sofyan, speler van FC Utrecht, voor zijn land. De tien jaar oudere Nordin zit al sinds 2011 bij de selectie. Vanavond kunnen ze tegen Oranje voor het eerst samen op het veld staan.

"Dan spelen we alle ballen naar elkaar toe", grapt Nordin vanaf de hotelkamer die hij met zijn broertje deelt. "Zonder dollen: Sofyan is later gekomen en heeft pas één keer getraind, maar ik weet dat de trainer gecharmeerd van hem is. Laten we hopen op minuten samen."

Volgens Sofyan kan het dolende Oranje in ieder geval rekenen op een voetballend Marokko. "Wat onze kracht is? Dat zie je vanzelf wel, haha! Wij gaan ook uit van eigen kracht en proberen vanaf achteruit op te bouwen. Ik verwacht dan ook een open duel."

De middenvelder van FC Utrecht brak dit seizoen door in de eredivisie. Als opvolger van de naar PSV vertrokken Bart Ramselaar stond hij er direct. Sofyan is een veelzijdige middenvelder met gif, loopvermogen en techniek. Zijn naam wordt de laatste week veelvuldig in verband gebracht met kampioen Feyenoord.

'Niemand gesproken'

Wat betreft de Rotterdamse interesse, is hij duidelijk: "Het is een schitterende club, de ideale stap. Daar draai ik niet omheen. Maar er is nog niets getekend. Ik heb zelfs nog met niemand van Feyenoord of een andere club gesproken."

Bellen met de broers Amrabat vanuit Marokko

Aan de vooravond van de oefeninterland tegen Nederland praten Nordin en Sofyan in Langs de Lijn En Omstreken met Robbert Meeder.

Sofyan zou zelfs al in De Kuip geweest zijn voor een rondleiding, maar die geruchten verwijst hij naar het rijk der fabelen. "Ik was met een vriend wat eten in Rotterdam. Blijkbaar heeft iemand mij gezien."

"Feyenoord heeft zich nog niet gemeld. Niet bij de club en niet bij mij of mijn management. En ik mag niet liegen, want ik ben aan het vasten", benadrukt hij. ​

Voor zijn broer, raadgever en voorbeeld Nordin is de situatie helder: "Als Feyenoord zich meldt, moet je er alles aan doen om die kant op te gaan. Het is een prachtige club."

De buitenspeler van het Engelse Watford vervolgt: "Links en rechts wordt er weleens vanuit het buitenland geïnformeerd naar Sofyan. Maar hij woont nog bij mijn ouders, dus een eventuele stap naar Rotterdam is groot genoeg."

Over een eventuele transfer wordt pas later gesproken. De focus ligt eerst op het duel met Nederland, dat precies in de ramadan valt. Nordin: "Het wordt interessant. Nederland mist belangrijke spelers en ons hele team vast. Laten we hopen op een voetbalfeest."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Januari: Broertjes Amrabat, van het trapkooitje naar het Marokkaans elftal

STER Reclame