ANP

Voor steeds meer bedrijven wordt het lastig om gekwalificeerd personeel te vinden. Het UWV waarschuwde vanmiddag dat dat vooral een probleem wordt in de ICT, de zorg en de bouw.

Branchevereniging Nederland ICT herkent dit. In de ICT is vooral behoefte aan mensen die applicaties en systemen kunnen ontwerpen en ontwikkelen. Met name ICT'ers die programmeertalen als Java, C of Python beheersen zijn erg in trek.

Tegelijkertijd zitten er ook nog steeds ICT'ers werkloos thuis. De branchevereniging ziet een gebrek aan afstemming tussen wat zij kunnen en wat de bedrijven nodig hebben. Daarom pleit directeur Lotte de Bruijn van Nederland ICT voor meer maatregelen om de huidige ICT'ers tijdens hun carrière te blijven scholen.

Maar zelfs als mensen zich weten om te scholen, dreigt het tekort groter te worden. De opleidingen moeten beter worden en verder moeten de vaardigheden ook al in het basisonderwijs aan bod komen, zegt De Bruijn. En dan nog is het probleem niet snel opgelost; de studenten die nu instromen zijn over een aantal jaar pas beschikbaar voor de arbeidsmarkt.

Bouw

Branchevereniging Bouwend Nederland schat in dat er per jaar 8000 mensen meer nodig zijn in de bouw. Dat is vooral voor de bouw van nieuwe huizen en kantoren. "Met het huidige personeelstekort kan dit niet worden bereikt", zegt een woordvoerder.

Dat kan knellen. "De laatste jaren wonen er gemiddeld minder mensen in een huis. Met de toekomstige groei van de bevolking zijn meer woningen nodig. Ex-partners zijn gedwongen om na de scheiding te blijven samenwonen en jongeren moeten langer thuis blijven wonen."

Zorgsector

In de zorg wordt het dreigende tekort aan medewerkers mede veroorzaakt voor de vergrijzing. In de ouderenzorg staan op dit moment zo'n 10.000 vacatures open, zegt de organisatie van zorgondernemers ActiZ. En de organisatie schat in dat er in de toekomst nog eens zo'n 70.000 extra medewerkers nodig zijn.

Volgens ActiZ zijn de tekorten deels een imagoprobleem. Studenten verpleegkunde vinden werken in een ziekenhuis aantrekkelijker. Met de campagne 'Daar zit meer achter' moet de ouderenzorg een ander imago krijgen. De initiatiefnemers willen laten zien dat het werk niet alleen uit het wassen en aantrekken van steunkousen bestaat.

Dat zien ze ook bij Zorggroep Elde. Bestuurder Jacqueline Joppe zegt dat bij de verpleegtehuizen vooral een tekort aan mbo-studenten is. In de thuiszorg zoeken ze naast mbo'ers ook hbo'ers. En Joppe hoopt ook dat meer studenten geneeskunde na hun opleiding voor de specialisatie ouderenzorg zullen kiezen. Een personeelstekort heeft vooral gevolgen voor de werkdruk.

"Er is te weinig aandacht voor de bewoners en de kwaliteit staat onder druk", zegt Joppe. "Om de kwaliteit te behouden, werken de medewerkers nog harder." Joppe hoopt dat meer jongeren de zorg herontdekken. "Ik hoop dat jonge mensen gaan inzien hoe prachtig het vak is. Zelf werk ik nog steeds mee in de verpleging, omdat het vak zo mooi is."

STER reclame