NOS SportAangepast

Tennis biedt Hogenkamp afleiding en succes in moeilijke tijd

Ze zou het veel liever andersom zien, maar feit is dat Richèl Hogenkamp bijna geen wedstrijd meer heeft verloren nadat ze in februari te horen had gekregen dat haar moeder ernstig ziek is. Vandaag speelt Hogenkamp op Roland Garros.

Tennis goede afleiding Hogenkamp in moeilijke tijd

Voor het eerst in haar loopbaan heeft Hogenkamp het hoofdtoernooi bereikt in Parijs. Dat was haar bij de Australian Open, Wimbledon en de US Open al eens gelukt. "Het was de enige die nog ontbrak in het rijtje."

Haar tegenstandster in Parijs is Jelena Jankovic, een voormalig nummer een van de wereld. Hogenkamp: "Zij heeft misschien meer ervaring en meer titels, maar als ik speel zoals de afgelopen tijd, dan maak ik zeker een kans tegen haar en de andere meiden."

Rollercoaster

Want Hogenkamp won onlangs ITF-toernooien in Tunis en Saint-Gaudens . En dat terwijl ze zich zorgen maakt over haar zieke moeder en net terug is van een polsoperatie.

"Ik zit in een rollercoaster", laat ze weten. "De ziekte van mijn moeder heeft zeker impact, maar op de baan probeer ik het van me af te zetten. Dat gaat de ene keer beter dan de andere keer. De resultaten zijn in ieder geval goed."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl