NOS NieuwsAangepast

Advies wandelbond om onweer: neem geen risico met Avondvierdaagse

De Koninklijke Wandel Bond Nederland adviseert wandelbonden om vanwege verwachte zware onweersbuien de weerberichten goed in de gaten te houden en indien nodig de Avondvierdaagse af te gelasten. Vanavond begint in delen van Nederland de eerste avond van de Avondvierdaagse.

Het KNMI heeft voor vanavond code geel afgegeven voor het hele land. In korte tijd valt waarschijnlijk veel neerslag en ook worden onweer, windstoten en hagel verwacht.

'Geen enkel risico'

Deze week lopen zo'n 150.000 tot 200.000 kinderen de Avondvierdaagse, onder meer in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. In verschillende andere regio's is het wandelevenement al gehouden of vindt het later in juni plaats.

De wandelbond roept de ongeveer 600 lokale organisaties die bij de koepelorganisatie zijn aangesloten op om "geen enkel risico te nemen". Almere en Leeuwarden hebben de eerste dag van het evenement uit voorzorg al afgelast. Voor de wandelaars heeft het geen gevolgen. Zij krijgen bij uitval van één dag alsnog hun medaille.

Onweersbuien

Ook vanochtend werd gewaarschuwd voor onweersbuien met harde windstoten die van het zuidwesten naar het noordoosten trokken. Er konden windstoten voorkomen van 70 kilometer per uur.

Watersporters werd afgeraden om het IJsselmeer en de Waddenzee op te gaan. Het verkeer had tijdens de ochtendspits last van de buien en de wind.

De buien zijn inmiddels weggetrokken en daarmee loopt de temperatuur flink op. In het zuiden en het oosten van het land kan het 33 graden worden. Aan de kust wordt het wat koeler.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl