Cyriel Dessers viert een van zijn drie treffers ANP

Cyriel Dessers kan zijn geluk niet op. Met drie treffers had hij een enorm aandeel in de 4-1 zege van NAC, die leidde naar promotie.

"We hebben zoveel kritiek gehad na onze slechte start. Maar dat is het allemaal waard geweest. Ik ben ongelooflijk fier op de ploeg. Dit is fantastisch."

NAC-doelman Jorn Brondeel heeft voor volgend seizoen al bij FC Twente getekend en sluit daarom het hoofdstuk in Breda met een prettig gevoel af. "Dit was een droom van mij. Om de club zo achter te laten. Het zal wel raar worden om volgend seizoen misschien tegen NAC te spelen. Ik ga nu eerst heel veel bier drinken. Het belooft een enorm feest te worden in Breda", sprak de keeper.

Trainer Stijn Vreven kwam halverwege het seizoen als opvolger van Marinus Dijkhuizen. "De ploeg is gegroeid. Het waren jonge jongens die gaandeweg steeds volwassener en zakelijker werden. Daarvoor verdient trouwens ook Dijkhuizen de credits."

Ontgoocheld

NEC-directeur Bart van Ingen reageerde ontgoocheld op de degradatie van zijn club. "Dit is niet uit te leggen. Ik heb dit al een keer eerder meegemaakt. De consequenties zijn enorm, zowel financieel als sportief. Dit is een volksclub met een emotionele achterban. Het maakt heel veel los."

Van Ingen beseft dat ook zijn positie onder druk staat. "Daar gaat de raad van commissarissen over. Maar dat zijn zorgen voor morgen. Eerst dit maar eens verwerken."

Stijn Vreven

STER reclame