Tom Dumoulin na de finish van de laatste etappe van de Giro ANP

"Niet te beschrijven", zegt Tom Dumoulin na zijn eindoverwinning in de Giro d'Italia. "Mooier dan dit wordt het niet. Het was zo'n zenuwslopende dag. Ik was poepnerveus."

"Maar gelukkig ben ik wel altijd gefocust gebleven", vervolgde Dumoulin. "Ik had redelijk geslapen en voelde me goed."

Dumoulin was even woedend

Toen Dumoulin over de streep kwam, werd hem gemeld dat hij had gewonnen, maar toch beleefde hij nog een paar angstige momenten na de finish. "Ik was blij, maar toen keek ik op een tv-scherm en zag dat het verschil maar drie seconden was. Toen was ik woedend. UIteindelijk is het gelukkig goedgekomen."

Dumoulin: poepnerveus, maar droomscenario komt uit

Dumoulin eindigde als tweede in de tijdrit achter Jos van Emden en werd eerste in het algemeen klassement met 31 seconden voorsprong op Nairo Quintana en 40 seconden op Vincenzo Nibali. "Super dat het is gelukt", aldus Dumoulin. "Ik heb het gedaan!"

'Nog met Jos geappt'

"Gisteravond heb ik nog met Jos geappt", aldus Dumoulin. "Ik stuurde hem dat het geweldig zou zijn als hij de rit zou winnen en ik het klassement. Samen op het podium. Dat droomscenario is uitgekomen. Jos is een goede vriend. Het wordt een Nederlands feestje."

Morgen hoopt Dumoulin rustig bij te komen in zijn tuin. "Hopelijk wordt het 30 graden en blijven de onweersbuien nog even weg. Dan kan ik echt tot rust komen."

STER reclame