Maartje Paumen knuffelt doelpuntenmaakster Imme van der Hoek na de kampioenswedstrijd van Den Bosch.
NOS SportAangepast

Gepast afscheid Paumen met elfde titel bij Den Bosch

De hockeysters van Den Bosch hebben voor de achttiende keer in twintig seizoenen de landstitel gegrepen. In eigen huis won Den Bosch met 2-1 van Amsterdam. Dat was na de 1-0 in het eerste duel genoeg voor winst in de play-offs.

Maartje Paumen nam daarmee afscheid in stijl van de hoofdklasse. Voor haar is het de negende titel op rij. Ellen Hoog speelde haar laatste wedstrijd bij Amsterdam.

Den Bosch wint 18de landstitel bij afscheid Paumen

Spannende slotfase

Amsterdam begon goed, maar Den Bosch nam al snel de regie over. Amsterdam-goalie Anne Veenendaal bracht redding bij een tip-in van Sian Keil, een inzet van Van der Hoek en een corner van Paumen, maar moest vissen bij een tip-in van Imme van der Hoek.

Na de rust maakte Marlies Verbruggen er na een fraaie solo 2-0 van. Amsterdam kwam op 2-1 uit zijn vierde strafcorner (tip-in Charlotte Vega), waarna Julia Müller in de laatste minuut nog een enorme kans miste om de stand gelijk te trekken.

Daardoor bleven shoot-outs uit en greep Den Bosch opnieuw de landstitel.

De hockeysters van Den Bosch zijn voor de 18de keer in 20 seizoenen landskampioen

Voor Maartje Paumen was het een emotioneel afscheid. "Ik wilde gewoon een ding: deze wedstrijd winnen. Dan sta je er niet bij stil dat dit je laatste wedstrijd is", zei Paumen na afloop. "Na het laatste fluitsignaal komt het wel even binnen. Dan denk je wel: shit, dit was de laatste hoofdklassewedstrijd."

Volgende week volgt het definitieve afscheid van Paumen bij Den Bosch. Dan speelt ze met haar club nog om de Europa Cup. Volgend jaar gaat ze een niveautje lager spelen bij het Belgische Antwerp.

"Ik speel dertien jaar voor deze club, ben hier geworden wie ik ben", vervolgde Paumen. "Elf landstitels, dat is gewoon zo mooi. Daar ben ik dankbaar voor."

Ook voor een andere blikvanger van het Nederlandse hockey was het de laatste competitiewedstrijd. Ellen Hoog maakte het duel bij Amsterdam overigens niet helemaal vol. In de slotfase kreeg ze de bal hard op haar pols, een projectiel afgevuurd door nota bene Paumen.

"Ik hoop dat hij niet gebroken is, want ik ga niet in het gips!", stelde Hoog met een glimlach. De aanvalster treedt binnenkort namelijk in het huwelijk. "Ik doe volgende week al niet mee met de Europa Cup, omdat ik geen bal op mijn hoofd wil hebben. En dan dit. Nou ja, als het moet, dan maar wit gips. Dat past misschien wel bij de jurk."

Hoog heeft vrede met laatste nederlaag: en nu trouwen!

Hoog hoeft niet met gips naar het altaar, zo bleek later na onderzoek in het ziekenhuis. Ze heeft niets gebroken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl