De Nederlandse dubbel-vier in Racice
NOS SportAangepast

Twee vrouwenboten naar EK-finale

Bij de EK roeien in het Tsjechische Racice heeft de vrouwen-dubbelvier van Olivia van Rooijen, Inge Janssen, Sophie Souwer en Nicole Beukers door winst in de series direct de finale bereikt. Janssen en Beukers behoorden vorig jaar in deze klasse tot het kwartet dat in Rio de Janeiro olympisch zilver won.

Ook de dubbeltwee (Lisa Scheenaard/Marloes Oldenburg) won zijn serie en plaatste zich zo rechtstreeks voor de finale.

De lichte dubbeltwee werd verwezen naar de herkansingen. Olymisch kampioene Ilse Paulis en haar nieuwe partner Marieke Keijser werden in hun serie net door het Italiaanse duo Valentina Rodini/ Federica Cesari verslagen.

Mannen in Racice

Roeiers Bo Wullings en Lex van den Herik hebben in de twee-zonder-stuurman rechtstreeks de finale bereikt. Ze werden in Tsjechië tweede in hun serie en dat volstond.

Ook de mannen-acht moest bij de beste twee eindigen, maar dat lukte niet. Het achttal werd derde in zijn serie en moet via de herkansingen een plaats in de finale zien af te dwingen.

Niki van Sprang, Koen Metsemakers, Abe Wiersma en Freek Robbers moesten hun serie winnen om in de dubbelvier al zeker te zijn van een finaleplaats. Het kwartet werd tweede en moet dus ook via de herkansingen alsnog de finale zien te bereiken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl