Trump en andere wereldleiders bij de opening van de NAVO-top in Brussel
NOS Nieuws

Trump noemt lekken politiefoto's Manchester 'zeer ernstig'

De Amerikaanse president Trump noemt het "zeer ernstig" dat foto's van bewijsmateriaal van de aanslag in Manchester zijn uitgelekt in Amerikaanse media. Hij heeft zijn ministerie van Justitie en de veiligheidsdiensten opgedragen het lek te onderzoeken.

Trump reageerde op de kwestie aan het begin van de NAVO-top in Brussel. "Het lekken van gevoelige informatie vormt een ernstige bedreiging voor onze nationale veiligheid", aldus de president.

Gisteren publiceerde The New York Times politiefoto's van onder meer stukken van een rugzak, die de dader waarschijnlijk bij zich had tijdens de aanslag. De Britse autoriteiten reageerden woedend. De politie besloot om in het onderzoek geen informatie meer te delen met de Amerikanen.

Islamitische Staat

De NAVO-top in Brussel is de eerste waaraan Trump meedoet. De lidstaten bekrachtigden hun afspraak dat de NAVO gaat meedoen aan de internationale coalitie die strijdt tegen Islamitische Staat.

Gisteren werden de landen het hier al over eens. Het akkoord wordt gezien als een tegemoetkoming aan de Amerikaanse president.

De NAVO zal geen gevechtshandelingen uitvoeren, maar richt een speciale anti-terrorisme-afdeling op die ervoor moet zorgen dat de informatie-uitwisseling verbetert. De afdeling gaat zich richten op jihadgangers en extremisten die vanuit Europa naar Irak en Syrië gaan om daar te vechten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl