NOS Wielrennen Aangepast

Dumoulin: waarom kunnen we geen Nederlands pact sluiten?

Dumoulin teleurgesteld in Mollema en Kruijswijk

Tom Dumoulin is na de achttiende etappe teleurgesteld in het rijden van Bauke Mollema en Steven Kruijswijk. "Ik ben een beetje teleurgesteld in klassementsmannen die tijd pakken op mij."

"Ik vind het jammer dat een Italiaan en een Colombiaan een pact kunnen sluiten, maar drie Nederlanders niet. Ik denk dat we best gezamenlijke belangen kunnen vinden."

Dumoulin weerstaat aanvallen en behoudt roze, ritzege Van Garderen

'Ik had een goede dag'

Dumoulin is wel tevreden over de manier waarop hij zelf zijn trui kon verdedigen. "Ik had een goede dag en heb de aanvallen doorstaan. Ik was blij dat ik de aanval op de Gardena kon weerstaan. Nairo Quintana en Vincenzo Nibali waren duidelijk met elkaar in de slag."

Er staan nog twee bergetappes en een tijdrit op het programma, maar de Limburger weet dat hij er nog niet is. "Ik weet dat er nog twee heel zware dagen komen. In de Vuelta verloor ik de leiding op een slechte dag, dus ik ga me niet rijk rekenen."

'Tom is een kampioen'

Sunweb-renner Laurens ten Dam heeft niets dan complimenten voor zijn kopman. "Ik zei eerder deze week al dat hij gewoon de sterkste was, ook op die 'schijtdag'. Daar liet hij zien dat hij een kampioen is, door in zijn eentje de trui te verdedigen. En vandaag doet hij het weer."

Ook ploegleider Aike Visbeek is trots op Dumoulin. "Ik denk dat Toms uitgangspositie nog steeds heel goed is. Quintana en Nibali hebben nog twee dagen voor de tijdrit. Ik weet niet of ze bondgenoten zijn, maar het is duidelijk dat ze van Tom af willen."

"De aankomende twee dagen zijn nog steeds heel lastig, hij kan zich geen zwak moment veroorloven. Hij heeft deze dag goed doorstaan, maar er komen nog twee zware dagen. We moeten de focus en de rust bewaren zoals we dat de afgelopen twee dagen gedaan hebben."

STER reclame