NOS SportAangepast

Hockeysters Den Bosch winnen eerste play-offduel met Amsterdam

De hockeysters van Den Bosch hebben een grote stap gezet op weg naar hun achttiende landstitel in twintig jaar. In het eerste finaleduel van de play-offs won de ploeg met 1-0 bij Amsterdam.

Zege voor hockeysters Den Bosch in eerste finaleduel

Den Bosch en Amsterdam stonden de laatste negentien jaar elf keer tegenover elkaar in de finale. Den Bosch zegevierde negen keer. In de competitie won de ploeg dit seizoen thuis met 1-0; in Amsterdam bleef het 0-0.

Voor rust was Den Bosch beter en kreeg de ploeg van trainer Raoul Ehren ook de betere kansen, maar Amsterdam vocht voor elke meter en maakte het de titelhouder knap lastig. Drie corners van Maartje Paumen leverden niets op, ook door het kamikaze-uitlopen van Kimberly Thompson.

Videoscheidsrechter

In de eerste helft was er een belangrijke rol weggelegd voor de videoscheidsrechter. Vlak voor rust bracht Marlies Verbruggen Den Bosch op 1-0, maar die treffer werd geannuleerd vanwege een overtreding van Margot van Geffen. Het doelpunt werd echter alsnog toegekend omdat er volgens de video-arbiter geen sprake was van een overtreding.

Maartje Krekelaar tekende voor de 1-0 voor Den Bosch

Daarna werd de goal alsnog afgekeurd omdat er al was gefloten op het moment dat Verbruggen op doel schoot. Kort na rust kwam Den Bosch dan toch op 1-0: Krekelaar kon zo de cirkel inlopen en schoof de bal onder keepster Veenendaal door.

Amsterdam voerde daarna de druk op, maar echt uitgespeelde kansen bleven uit en twee corners werden verprutst. In de laatste drie minuten speelde Amsterdam nog zonder keepster, maar ook dat leidde tot niets.

Hoog: gaan het daar proberen te doen