Daley Blind viert de 0-1 met zijn ploeggenoten AFP
NOS Voetbal Aangepast

Daley Blind: de tactiek was bepalend

Daley Blind reageerde opgetogen nadat zijn ploeg Manchester United de Europa League had gewonnen ten koste van Ajax. "Dit was het moment om het te doen. Dat is gelukt."

"Tactiek was heel bepalend", aldus Blind. "We wisten waar hun kracht lag. Snel druk zetten. Daarom besloten we zelf niet op te bouwen, maar met de lange bal op hun helft te komen en geen onnodige fouten te maken. Met Paul Pogba en Marouane Fellaini hebben we een heel fysiek middenveld met veel kopkracht."

'Blij met drie prijzen in een jaar'

Door de winst in de Europa League plaatst Manchester United zich direct voor de Champions League. Het is een mooie bijvangst volgens Blind.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Daley Blind kreeg kippenvel van fans

"Iedereen spreekt van een teleurstellend seizoen, maar met drie prijzen in een jaar ben ik heel blij", aldus Blind. Manchester United won ook al het Community Shield en de League Cup.

Pogba: grootse prestatie

De maker van het eerste doelpunt, Paul Pogba, verwees daar bij de Britse zender BT Sport ook naar. "Iedereen sprak van een slecht seizoen. Maar nu hebben we drie bekers."

Pogba: "We begonnen heel sterk en daarna domineerden we de wedstrijd. Het was een grootse prestatie van het hele team."

STER reclame