Hollandse Hoogte

De politie heeft veel nieuwe tips gekregen in de moordzaak-Nicky Verstappen. Nadat de politie gisteren een groot dna-onderzoek had aangekondigd, hebben zeker 35 mensen zich gemeld met tips en informatie. Alle informatie wordt zorgvuldig onderzocht, laat de politie weten.

Dinsdag maakte justitie bekend dat later dit jaar waarschijnlijk 15.000 mannen worden opgeroepen om mee te werken aan een dna-verwantschapsonderzoek. Hun dna wordt vergeleken met sporen die zijn gevonden op het lichaam of de kleding van de in 1998 vermoorde Nicky Verstappen.

Dat levert misschien geen match op, maar mogelijk wel een bijna-match. Als een familielid van de dader meedoet, zou dat tot een doorbraak kunnen leiden, is de hoop. Volgens 1Limburg is de bereidheid om mee te werken in de regio groot.

Moordzaak

Nicky Verstappen uit Heibloem verdween in augustus 1998 tijdens een zomerkamp op de Brunssummerheide. Een dag later werd niet ver van het kampterrein zijn lichaam gevonden. De 11-jarige bleek om het leven te zijn gebracht en is vermoedelijk seksueel misbruikt.

Een dader werd nooit gevonden. In de jaren na zijn dood kwamen meerdere verdachten in beeld. Het stoffelijk overschot van de kampleider werd zelfs opgegraven om dna te kunnen afnemen, maar de zaak werd nooit opgelost.

STER reclame