ANP
NOS VoetbalAangepast

Interim-bondscoach Grim: natuurlijk is Dick de baas

Interim-bondscoach Fred Grim laat er geen twijfel over bestaan. Hij zit dan wel nog tot 6 juni op de bank, maar ondertussen zwaait vanuit Istanboel de nieuwe bondscoach al de scepter bij Oranje. "Natuurlijk is Dick de baas. Maar wel in goed overleg", zegt Grim.

Sinds bekend werd dat Dick Advocaat de nieuwe bondscoach is, heeft Grim veelvuldig contact met de nu nog bij Fenerbahçe werkzame trainer. "Ik ben een keer in Istanboel geweest en nu hebben we dagelijks telefonisch contact."

Advocaat maakt het seizoen bij zijn Turkse club af en mist daardoor de oefenduels met Marokko (31 mei) en Ivoorkust (4 juni). "Aan de voorkant bespreken we heel veel scenario's, maar er zal in een wedstrijd altijd wel iets gebeuren wat niet voorzien is en dan is het aan Frans Hoek en mij om daarop te reageren."

Grim: natuurlijk is Dick de baas

'Dick is heel erg geïnteresseerd'

Twee dagen na de interland tegen Ivoorkust neemt Advocaat het stokje echt over van Grim. Als Advocaat zich samen met assistent Ruud Gullit op 6 juni meldt bij Oranje, heeft hij nog drie dagen om de puntjes op de i te zetten voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg. "Er ligt een hele mooie klus", aldus Grim.

In afwachting van Advocaat weet Grim wat hem te doen staat. "We moeten er een team van maken en goede resultaten boeken in de aanloop naar Luxemburg. Het is lastig dat we nu nog niet iedereen bij elkaar hebben. Volgende week komen er nog jongens bij en later stromen er nog eens jongens uit Turkije en Italië in."

Donderdag wordt de definitieve selectie bekendgemaakt. Ook dat gebeurt in goed overleg. "We bespreken het met elkaar. Dick is heel erg geïnteresseerd hoe deze dagen verlopen en hoe de jongens zich manifesteren."

Grim: Ajax is weer op de kaart gezet

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl