Topman Michael McGarry van PPG
NOS NieuwsAangepast

PPG wil meer tijd voor uitgebreid bod op AkzoNobel

Het Amerikaanse PPG heeft meer tijd nodig om een uitgebreid bod uit te brengen op AkzoNobel. Dat moet volgens de regels voor 1 juni gebeuren, maar PPG wil nu bij de rechter twee weken uitstel afdwingen.

Als PPG niet voor 1 juni een zogenoemd biedingsbericht heeft ingediend bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM), mag het verfconcern een half jaar lang geen nieuw bod meer uitbrengen op AkzoNobel.

Volgens PPG is de datum van 1 juni discutabel. Daarom hebben de Amerikanen nu een zaak aangespannen bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb). PPG hoopt op die manier dus twee weken langer de tijd te krijgen.

Sta-in-de-weg

AkzoNobel en de activistische aandeelhouders die positief staan tegenover het bod van PPG stonden gisteren voor de Ondernemingskamer. Ze willen dat er een bijzondere aandeelhoudersvergadering wordt belegd over de positie van Akzo's president-commissaris Antony Burgmans. Die is volgens de activistische aandeelhouders een belangrijke sta-in-de-weg. Maar AkzoNobel weigert die vergadering te beleggen.

De Ondernemingskamer doet op 29 mei uitspraak. PPG wil daarna tijd hebben om na te denken over vervolgstappen. Een uitgebreid biedingsbericht op 1 juni zou dan te snel zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl