Wake op Albert Square in Manchester
NOS NieuwsAangepast

Wake in Manchester: 'Je kunt ons niet verslaan'

Op Albert Square voor het stadhuis van Manchester hebben duizenden mensen een wake gehouden voor de slachtoffers van de aanslag van gisteravond in de Manchester Arena. Burgemeester Andy Burnham sprak zijn medeleven uit met de slachtoffers en hun naasten en hield een lofrede op de hulpverleners. Hij vroeg en kreeg een langdurig applaus voor deze mensen.

Een dominee zei in zijn toespraak dat Manchester gemaakt wordt door mensen die vanuit alle delen van de wereld naar de stad zijn gekomen. "We slaan ons erdoorheen, omdat we samen sterk staan, wat voor achtergrond of geloof we ook hebben. Je kunt ons niet verslaan, want liefde is altijd sterker dan haat." Ook riep hij op de jongeren wier leven voorgoed is veranderd, te blijven steunen.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

De politiechef van de stad zei dat hij het zich niet kan voorstellen hoe iemand tot zo'n daad kan komen: 22 mensen doden en 59 anderen verwonden. Hij zei dat Manchester gisteravond heeft laten zien "hoeveel we om elkaar geven en hoever we willen gaan om mensen in nood te helpen".

Hij prees de artsen, ambulancemedewerkers en politiemensen die spontaan aan het werk waren gegaan toen ze hoorden van de aanslag. Ook hij riep op om "ons niet te laten verslaan door terrorisme".

Na een gedicht over Manchester voorgedragen door dichter Tony Walsh werd een minuut stilte gehouden en werd een kaars ontstoken voor de slachtoffers.

Mensen in het publiek hadden kaarsen en bloemen bij zich en er werden borden omhooggehouden met I love MCR (Manchester) erop en teksten als #standupforoneanother en Manchester is verenigd.

Rouwbanden

De finale van de Europa League morgen tussen Ajax en Manchester United begint met een minuut stilte. Ook wordt de openingsceremonie in Stockholm versoberd en dragen de spelers rouwbanden. Ajax hield vandaag tijdens de training ook al een minuut stilte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl