ANP

In een groot Belgisch onderzoek naar drugstransporten uit Zuid-Amerika zijn 17 mensen opgepakt in België en Nederland. Ze worden verdacht van deelname aan een criminele organisatie, de handel in drugs en het bezit van drugs.

Dertien mensen werden in Nederland opgepakt, de andere vier werden in België gearresteerd. Ze zijn van Albanese, Bosnische, Nederlandse en Servisch-Montenegrijnse afkomst en tussen de 31 en 61 jaar oud. De politie doorzocht tijdens de actie 22 Nederlandse panden, in België werd op negen adressen huiszoeking gedaan.

200.000 euro

Het onderzoek begon in december 2014 in België. Het richt zich op criminele organisaties die zich "continu" en "op grootschalige wijze" bezighouden met de smokkel van cocaïne uit Zuid-Amerika. Drugstransporten gingen via de havens van Antwerpen en Rotterdam. De drugs zaten verstopt in onder meer dozen met bananen.

Bij de huiszoekingen werd ook nog beslag gelegd op 200.000 euro aan contant geld, 26 kilo mdma, 3 kilo cocaïne, een cannabisplantage, een kilo cannabis, een vuurwapen, anti-afluisterapparatuur en beveiligde smartphones.

STER reclame