NOS VoetbalAangepast

De Graafschap niet door met Kalezic

Darije Kalezic moet De Graafschap na dit seizoen verlaten. Het contract van de 41-jarige coach zal niet worden verlengd.

Kalezic nam in februari 2009 de taken over van de ontslagen Henk van Stee.

De oud-speler van de club, van Bosnische afkomst en in het bezit van een Zwitsers paspoort, leidde de ploeg vorig seizoen naar het kampioenschap in de Jupiler League en staat momenteel met zijn ploeg op een verdienstelijke twaalfde plaats in de eredivisie.

Stoppen op hoogtepunt

"Ik kan me voorstellen dat het voor een buitenstaander heel onlogisch lijkt", lichtte technisch directeur Leen Looyen toe. "Maar Darije is komende zomer vijf jaar als coach bij ons in dienst, waarvan de laatste 2,5 als hoofdtrainer. Het is dan een goed moment om afscheid van elkaar te nemen. Stoppen op het hoogtepunt."

Looyen erkende dat de trainer het niet eens is met het besluit om te breken met elkaar. "Maar we zijn er niet bang voor dat we het dit seizoen nog moeilijk met elkaar gaan krijgen. Darije is professioneel genoeg om zijn werk hier goed af te maken. Anders zou hij ook niet geschikt zijn voor dit vak."

Laatdunkend

Dat sprake zou zijn van een sluimerend conflict tussen Looyen en Kalezic noemt de technische baas "grote onzin". Directeur Gerard Sanderink van hoofdsponsor Centric liet zich vorige week nog laatdunkend uit over Looyen, waarop de clubleiding prompt besloot de samenwerking met de geldschieter na dit seizoen te beëindigen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl